Asztalitenisz: bravúr! Dániában nyertek Majorosék

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 23:37
A magyar férficsapat kedden óriási csatában 3:2-re győzött Dániában az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatában.

Az európai szövetség honlapjának beszámolója szerint az odensei összecsapáson Majoros Bence és Szudi Ádám kétszettes hátrányról fordítva győzött, aztán Lakatos Tamás hasonlóan szoros találkozón kapott ki. Szudi másodjára simán alulmaradt, viszont a meccset eldöntő összecsapást Majoros négy játszmában megnyerte.

A csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszik a másik kettővel. Az első körben a magyarok szabadnaposak voltak, a címvédő osztrákok pedig 3:0-ra legyőzték a dánokat. A második körben Ausztria 3:2-re nyert Budapesten. A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a 2017-es Európa-bajnokságon. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

ASZTALITENISZ, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 2:3

Jonathan Groth–Majoros Bence 2:3 (6, 5, –6, –7, –7)
Tobias Rasmussen–Szudi Ádám 2:3 (6, 8, –6, –6, –8)
Anders Lind–Lakatos Tamás 3:2 (4, 7, –9, –7, 7)
Groth–Szudi 3:0 (8, 10, 8)
Mikkel Hindersson–Majoros 1:3 (6, –9, –8, –4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik