Asztalitenisz: az Ecseki, Szudi duó simán bejutott a nyolc közé

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 15:31
null
Ecseki Nándor és Szudi Ádám pacsija – jöhet a düsseldorfi WTT-verseny negyeddöntője (Fotó: WTT)
A düsseldorfi feeder besorolású versenyen az első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó izgalommentesen jutott be negyeddöntőbe, András Csaba viszont a horvát Ivor Ban oldalán kiesett.

Férfi asztaliteniszezőinkkel újabban egyre többször fordul elő, hogy egy-egy versenyen előkelő helyen emelik ki őket – igaz, elsősorban a párosoknál. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősünk például már egészen hozzászokhatott ehhez a helyzethez, pláne, hogy ezért az elmúlt évek során igencsak megdolgoztak, mert ezt a kiváltságot bizony nem adják ingyen. Szudiék most már ott tartanak, hogy a versenyszám világranglistáján jelenleg a 13. helyen állnak, s ha csak az európaiakat nézzük, akkor már beférnek a top 5-be. Ennek köszönhetően a WTT-sorozat düsseldorfi feederversenyén a kiemelésnél az egyes sorszámot kapták, így csak a nyolcaddöntőben kapcsolódtak be a küzdelmekbe, s amint arra számítani lehetett, az ecuadori Alberto Mino, Emiliano Riofrio duó legyőzése nem okozott gondot, ráadásul a csütörtöki, Leo de Nodrest, Lilian Bardet francia kooperáció elleni negyeddöntő sem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

A fiatal András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán a selejtezőből indulva jutott fel a főtáblára, ami remek visszajelzés a két ifjú reménység számára, hogy a tavalyi U21-es Európa-bajnokságon szerzett aranyérem után a felnőttek között is érdemes együtt folytatni – még akkor is, ha most egy hongkongi páros jobbnak bizonyult náluk.

WTT-SOROZAT, FEEDER, DÜSSELDORF
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő:

Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Mino, Riofrio (ecuadori) 3:0 (6, 3, 7)
B. Csan, K. Jiu (hongkongi)–András Csaba, Ban (magyar, horvát) 3:1 (6, 7, –6, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik