Asztalitenisz: a világelső nyerte meg a női világkupát

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.11. 10:13
A világelső kínai Csen Meng nyerte a női asztaliteniszezők világkupáját a kínai Vejhajban. Nyolc hónapos szünet után ez volt az első nemzetközi torna a sportágban.

Csen Meng a döntőben honfitársát, Szun Jing-sát verte meg 4:1-re, ezzel pályafutása során először hódította el a vk-trófeát. A bronzérmet a japán Ito Mima szerezte meg.

Péntektől a férfiak vk-versenyét rendezik Vejhajban, majd a jövő héten következik az úgynevezett újraindulás (#RESTART) sorozat utolsó versenye, az ITTF-döntő Csengcsouban.

A női, illetve férfi vk-nak eredetileg Bangkok és Düsseldorf adott volna otthont, de a pandémia miatt helyszínmódosításra került sor.

A tornákat a sportéletben már ismert buborékban bonyolítják le, a játékosok csak szállodájuk és a csarnok között közlekedhetnek, a szigorú egészségügyi előírások közé tartozik például, hogy étkezniük csak a szobájukban lehet.

A koronavírus-járvány miatt idén az olimpiát, a csapat-vb-t, az egyéni Európa-bajnokságot és a legtöbb World Tour-versenyt sem rendezték meg a sportágban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik