Asztalitenisz: a nőknél és a férfiaknál is kínai címvédés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.06. 15:22
A nőknél és a férfiaknál is megvédte címét a kínai válogatott a Kuala Lumpurban vasárnap befejeződött asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

Mindkét nemnél Japán együttese volt az ellenfél, de a szigetországi csapatok egyik döntőben sem tudtak mérkőzést nyerni.

A nőknél a Koreai NDK és Tajvan gárdájáé lett a bronzérem, míg a férfiaknál a Koreai Köztársaság és - a torna szenzációját szolgáltatva – Anglia zárt harmadikként.

A magyarok a nőknél a 13., a férfiaknál pedig a 33. helyen fejezték be a vb-t.

„A csoportban kikaptunk a végső győztes kínaiaktól és a bronzérmes tajvaniaktól, valamint a román csapattól, amely Eb-döntőt játszott legutóbb - értékelte csapata szereplését a magyar szövetség honlapjának nyilatkozva Téglás Péter szövetségi kapitány. – Utóbbi ellen jó győzelmi esélyünk volt, hiszen Pergel Szandra meccslabdáról kapott ki Szőcstől, és Póta Georginának is nagy esélye volt Samara ellen. Tajvan ellen is két mérkőzésen a lehető legkisebb különbséggel mentek el a meccseink. Sajnos ezek a győzelmek az olimpia szempontjából hiányoznak majd a világranglistán. De azt gondolom, 16. kiemeltként ez az eredmény nem rossz.”

„Ha komplett csapattal álltunk volna fel a meccsekre, akkor jobb eredmények születtek volna, de csak egy mérkőzésen játszottunk így, Egyiptom ellen, ráadásul az sem volt komplett csapat Kosiba Dániel sérülése miatt – mondta Aranyosi Péter, a férfiválogatott kapitánya. – Kipróbáltuk a fiatalabbakat is, Szita Márton kétszer játszott, kellemes meglepetésként India ellen nyerni tudott. Ecseki Nándor nagyon jól játszott, de a rutintalansága kiütközött. Lakatos Tamás jó mérkőzéseket játszott, hozta magát. Kosiba a sérülése miatt nem tudta végigjátszani a vb-t, és nem sikerült megszereznie a pontokat, amiket vártunk tőle. Sok csapat nem az eredményre ment, hanem a világranglista-pontokat tartotta szem előtt. Mi sajnos nem tudtuk megszerezni a remélt pontokat, de van még négy verseny, amelyeken kiharcolhatjuk az olimpiai kvótát. Ezekből kettőn Pattantyús Ádám is biztosan részt vesz, Kosibával kapcsolatban még bizonytalanok vagyunk a sérülése miatt.”

A következő csapat-vb-t a svédországi Halmstadban rendezik 2018-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik