Asztalitenisz: a Lakatos, Szőcs páros legyőzte Szamszonovékat!

SZŰCS MIKLÓS (Alicante)SZŰCS MIKLÓS (Alicante)
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 14:09
Az asztalitenisz Európa-bajnokság harmadik napjának egyéni programjában már a főtáblás küzdelmek zajlanak. A délelőtti, kora délutáni programban a párosoké volt a főszerep, s a mieink hibátlanul vették az akadályt, két férfi és két női duónk is továbbjutott.

Az Európa-bajnokság harmadik napján még élesebbre fordult a verseny, hiszen a selejtezők végeztével csütörtöktől már a főtáblás küzdelmek zajlanak. A délelőtti programban a párosokra várt feladat, a tét a legjobb 16 közé jutás volt. A nőknél a mieink svéd napot tartottak, ugyanis Póta Georgina Matilda Ekholmmal az oldalán lépett asztalhoz, míg a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettős a Bergström, Källberg duóval játszott. Szerencsére a svéddel, illetve ellenük is jól ment, mindkét egységünk viszonylag könnyedén jutott a következő fordulóba.

„Bemelegítésnek jó volt ez a meccs, a lényeg, hogy túl vagyunk a bemutatkozáson. Szerencsére olyan ellenfelet kaptunk, amely ellen lehetett játszani, voltak labdamenetek, szép poénok, szóval elégedett vagyok” – adott rögtönzött értékelést Póta. Való igaz, hogy a spanyol Zhang Xuan, Ramírez kettős hálás közönségnek bizonyult, így aztán Pótáéknak ez az öt játszma remek lehetőséget adott, hogy felvegyék az Eb fonalát. Ugyanez igaz a két évvel ezelőtt Budapesten bronzéremig jutó Madarász, Pergel párosra, amely ugyan az első, 11:1-re elvesztett játszmában egy kicsit ránk ijesztett, de aztán helyre állt a világ rendje és a két magyar végül különösebb gond nélkül húzta be a mérkőzést.

A férfiaknál az először a kilencedik, később ezt módosítva ötödik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek kötelező feladat volt a finn-magyar Oláh Benedek és a belga Robin Devos alkotta duó legyűrése, viszont a Lakatos Tamás, Szőcs Hunor kooperáció csodát tett: hat játszmában győzött a hetediknek rangsorolt fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, Pavel Platonov páros ellen.

„Egyikünknek sem volt párja, erre a versenyre álltunk össze – mondta a szép sikert követően az erdélyi Szőcs Hunorral induló Lakatos Tamás. – Úgy tűnik, remekül kiegészítjük egymást az asztalnál, jól játszottunk, rászolgáltunk a győzelemre.”

Ami valóban szenzáció, hiszen a másik oldalon a sportág egyik legendája, a pályafutása során szinte minden létező címet begyűjtő Vlagyimir Szamszonov állt, aki ellen mellesleg most először hagyta el győztesen az asztalt Lakatos.

A délután programban előbb a női, majd a férfi egyes következik, Póta Georginának, Madarász Dórának, Pergel Szandrának és végül Ecseki Nándornak is jelenése lesz

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
FÉRFIAK, PÁROS
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Ecseki, Szudi Ádám–Oláh, Devos (finn, belga) 4:2 (5, 6, –10, 8, –4, 2)
Lakatos Tamás, Szőcs (magyar, romániai)–Szamszonov, Platonov (fehérorosz) 4:2 (–3, 9, 9, –8, 4, 8)
NŐK, PÁROS
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Zhang Xuan, Ramírez (spanyol) 4:1 (11, –6, 3, 7, 9)
Madarász, Pergel–Bergström, Källberg (svéd) 4:1 (–1, 8, 8, 3, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik