Asztalitenisz: a japán csodatini akadályozhatja meg a teljes kínai sikert

Vágólapra másolva!
2022.07.22. 22:44
null
A 19 éves japán Harimoto Tomokazu újabb nagy siker küszöbén áll (Fotó: WTT)
A férfiaknál a japán Harimoto Tomokazu még elviheti az aranyat a kínaiak elől, a nőknél viszont erre senkinek sincs esélye, házidöntőben dől el az első hely sorsa.

A WTT-sorozat, ezáltal a sportág történetének első champions-versenye a végjátékhoz közeledik, szombaton már csak a két döntőre kerül sor a budapesti BOK-csarnokban. A mezőny és a színvonal méltó volt a torna besorolásához – a Grand Smash után a nemzetközi versenynaptár második legerősebb eseményéről van szó –, a világelit tagjainak igencsak meg kellett dolgozniuk a továbbjutásért, sőt akadt néhány nagy sztár, köztük az ötszörös olimpiai és tizenkétszeres világbajnok kínai Ma Lung, akik nem is tudtak eljutni a legjobb négyig. Ez az új típusú verseny még a kínaiakat sem kímélte, hiszen például a férfiaknál négyen is rajthoz állhattak, de szokatlan módon közülük csak az erre előzetesen a legkevésbé esélyesnek tartott, világranglista-20. Lin Kao-jüan jutott el a fináléig, ahol a japánok szupertinijével, a még mindig csak 19 éves, s számos rekordot tartó Harimoto Tomokazuval kell megküzdenie.

A nőknél viszont egyszerűen képtelenség a kínaiakat kizökkenteni, mint a fontos versenyeken szinte mindig, most is ők adták az elődöntő mind a négy játékosát, s hogy még a papírformára is figyeljenek, a világranglista első négy helyezettje jutott be a legjobb négy közé. Hogy mégis legyen némi meglepetés íze a dolognak, végül nem a két előrébb jegyzett, hanem a harmadik Vang Man-jü és a negyedik Vang Ji-ti küzdhet meg az aranyért.

WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Elődöntő

Harimoto (japán)–Franziska (német) 4:3 (3, –6, 8, –6, 5, –8, 6)
Lin Kao-jüan (kínai)–Csüang Csi-jüan (tajvani) 4:0 (0, 6, 6, 7)

Nők. Egyes. Elődöntő
Vang Man-jü (kínai)–Cseng Men (kínai) 4:3 (–4, –7, 5, 9, –9, 7, 6)
Vang Ji-ti (kínai)–Szun Jing-sa (kínai) 4:3 (–10, 8, 8, –7, 2, –13, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik