Asztalitenisz: a Budaörs női és nem hivatalosan a CVSE férficsapata a bajnok

SZ. M., P. P.SZ. M., P. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 21:03
null
A bajnok Budaörs női csapata (balról): Fazekas Mária, Póta Georgina, Bachman Péter (edző), Dari Helga, Aneta Maksuti (Fotó: MOATSZ)
A nőknél a címvédő Budaörs sikerével zárult a csapatbajnokság, a férfiaknál pedig ugyan a Celldömölk győzött, ám ez nem végleges, a PTE PEAC elleni döntőt ugyanis óvás alatt játszották.

 

 

Mivel a vendéglátó Komló férficsapata a szombati elődöntőből nem jutott be a fináléba, a szomszédvár pécsiek érezhették magukat otthon, hiszen az együttes drukkereinek csupán a Mecseken kellett átvágniuk, máris ott lehettek az aranyért vívott csata helyszínén a városi Sportcsarnokban. Az ellenfél a Celldömölk együttese volt, a mérkőzést pedig óvás alatt játszották, ugyanis a CVSE iráni légiósa Szejed Amir Hossien Hodaei a magyar mellett a francia és a svéd bajnokságban is asztalhoz állt, viszont a szabályok szerint legfeljebb két országban szerepelhetett volna. A celldömölkiek így négy helyett három játékossal álltak ki a fináléra, ami az indulásnál óriási hátrányt jelentett a címvédő PTE PEAC ellen, ám ádáz csata végén mégis a celldömölkiek győztek, de jó esély van arra, hogy a másodfokú döntés után a csapat elveszíti az „ideiglenes” bajnoki címét.

„A kék asztalnál mi nyertünk – jelentette ki boldogan a három egyéni győzelmet szerző Fazekas Péter – Nehéz volt úgy indulni, hogy az ellenfél négy nullal kezd, de úgy voltunk vele, megpróbáljuk. Megdolgoztunk a sikerért, s várjuk a végső döntést, bármi is legyen az.”

A nőknél a címvédő Budaörs és a trónkövetelő Budapesti Erdért játszotta a döntőt, s az alapszakasz eredményei alapján talán valamivel az Erdért tűnt esélyesebbnek, ám a Póta Georgina vezérelte budaörsiek meglepő arányban, 6:2-re nyertek ezzel sorozatban harmadszor, történetük során hatodszor szerezték meg a bajnoki címet.

„Nem mi voltunk az esélyesek, ezért különösebb teher nem nehezedett ránk – árulta el az utolsó ütésváltást követően Póta. – Próbáltuk megkeverni a lapokat a beírásnál, mert úgy hittük, fontos lehet ki mikor ki ellen léphet az asztalhoz, ugyanis az én erőnlétem sem hibátlan. Bejöttek a húzásaink, talán ennek is köszönhetjük az aranyérmünket.”

 

EXTRALIGA, NÉGYES DÖNTŐ, KOMLÓ
Férfiak. Döntő:

CVSE Swietelsky Future FM I–PTE PEAC Kalo-Méh I 7:6
A 3. helyért:

Komlói Bányász–BS Plastic Soltvadkert 7:6
Nők. Döntő:

SH-ITB Budaörsi Sport Club I–Budapesti Erdért SE 6:2
A 3. helyért:

Kecskeméti Spartacus SK és KT–Ajkai ASE 5:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik