Asztalitenisz: a Budaörs és a PTE PEAC is az Európa-kupában folytatja

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 21:25
null
A Budaörsi SC (balról): Somlyó Gergely klubelnök, Fazekas Mária, Póta Georgina, Dari Helga, Szvitán Krisztina szakosztályvezető, Bachman Péter edző (FOTÓ: BUDAÖRSI SC)
A Bajnokok Ligája selejtezőjéből egyik magyar csapatnak sem sikerült továbbjutnia a főtáblára, így a PTE PEAC férfi- és a Budaörs női együttese is a második számú kontinentális sorozatba, az Európa-kupába került.

 

A Bajnokok Ligája selejtezős tornáinak második napján a két magyar induló közül már csak az SH-ITB Budaörsi SC női együttesének volt esélye arra, hogy a legrangosabb sorozat főtáblájára kvalifikálja magát, a férfiaknál ugyanis a PTE PEAC Kalo-Méh a szerdai két vereség után legfeljebb abban bízhatott, hogy a csoport harmadik helyéről kvalifikálja magát a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa második szakaszába. Ezzel nem is volt gond, a Pető Zsolt, Demeter Lehel, Gerold Gábor hármassal felálló pécsiek a papírformának megfelelően 3:0-ra legyőzték a házigazda spanyol Leka Enea gárdáját, ezzel az Irúnban megrendezett D-csoport harmadik helyén végeztek.

A Budaörs női csapata ugyancsak Spanyolországban, Linaresben szerepelt, s a görög Panathinaikosz elleni szerdai 3:0 után a magyar bajnok ugyanilyen könnyedén intézte el az osztrák SCO Ossiachersee Bodensdorfot, így amint arra számítani lehetett, az esti programban a Budaörs és a házigazda Tecnigen Linares összecsapása döntött arról, ki folytathatja a BL-ben és ki az Ek-ban. Az erőviszonyok alapján itt a két román (Roxana Istrate, Claudia Caragea) és thaiföldi (Paranang Orawan) légióssal felálló spanyolok tűntek esélyesebbnek – mint azt Somlyó Gergely klubelnök a találkozó előtt megjegyezte, „a spanyolok ellen mindent beleadunk, de bravúr kell”.

Nos, az előbbivel nem is volt gond, utóbbi, a bravúr viszont elmaradt, a Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária trió csak megszorítani tudta a vendéglátókat, így a Linares jutott be a BL főtáblájára, a magyar bajnok pedig csoportmásodikként az Európa-kupában folytathatja.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
Férfiak. D-csoport, Irún

PTE PEAC Kalo-Méh–Leka Enea Marpex (spanyol) 3:0
Pető Zsolt–Diez 3:1 (–9, 12, 6, 7)
Demeter Lehel–Franco 3:2 (–9, 5, –8, 8, 6:5)
Gerold Gábor–Palacios 3:1 (–12, 7, 6, 12)

Nők. C-csoport, Linares
SH-ITB Budaörsi SC–SCO Ossiachersee Bodensdorf (osztrák) 3:0

Póta Georgina–Suppnig 3:0 (4, 3, 6)
Dari Helga–Strazar 3:2 (–7, 8, –4, 12, 6:1)
Fazekas Mária–Paulin 3:1 (–6, 7, 5, 9)

Tecnigen Linares (spanyol)–SH-ITB Budaörsi SC 3:1
Istrate–Póta 3:2 (7, –5, –6, 7, 6:4)
Orawan–Dari 3:0 (4, 5, 6)
Caragea–Fazekas 0:3 (–11, –5, –6)
Orawan–Póta 3:0 (10, 7, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik