Árvíz: önkénteseket várnak a margitszigeti uszodához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 13:18
Továbbra is számít a Nemzeti Sportközpontok az önkéntesek segítségére a Margitszigeten, ahol a Hajós-Széchy sportuszodát veszélyezteti a rekordárvíz.

Már három zsák szélességben és öt zsák magasságban áll az ideiglenes gát a Hajós-Széchy Sportuszoda mellett a Margitszigeten, de a friss előrejelzések szerint további magasításra van szükség. Az uszodát üzemeltető Nemzeti Sportközpontok az önkéntesek segítségére is számít. A területet a Margit-híd irányából lehet megközelíteni, regisztrálni a sziget déli csúcsánál, az atlétikai centrumban kell.

„Jól haladunk a munkákkal, és nagyon köszönjük az önkénteseknek már az eddigi segítséget is, reméljük, hogy ma is sokan jönnek. Az uszodán belül mi már elvégeztük a szükséges óvintézkedéseket: a kazánokat, szivattyúkat, elektromos berendezéseket feljebb vittük az alsó szintekről, a csatornákat pedig lezártuk, és homokzsákokkal is védjük. Természetesen folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel. A friss hírek szerint a kilenc métert is megközelítheti a vízszint, de én bizakodó vagyok!” – mondta Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője. Hozzátette: az egyik gépházban már megjelent a víz, de ez egyelőre nagyobb problémát nem okoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik