Aerobik: Hegyi Dóra sporttörténeti sikert aratott

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 16:06
null
Hegyi Dóra első magyarként nyerte meg a vk-sorozatot (Fotó: FIG)
Az aerobik világkupa-sorozat megnyerésével sporttörténelmi sikert aratott Hegyi Dóra. A sportági szövetség keddi tájékoztatása szerint a debreceni versenyző a bulgáriai Borovecben rendezett legutóbbi vk-fordulóban harmadik lett, ezzel biztosította be összetettbeli elsőségét.

Korábban egyetlen magyar sem tudott az élen végezni a vk-összesítésben. A FLEX HD SE aerobikosa a júniusi, baki Európai Játékokon a vegyes párosok és a csoportok versenyében indul. A mieink jól szerepeltek Bulgáriában, a felnőtt és utánpótlás korosztályban összesen 14 döntős helyet harcoltak ki, és két ezüst-, illetve három bronzérmet szereztek.

„Fantasztikus dolog számomra, hogy megnyertem a vk-sorozatot. Az elmúlt időszakban nagyon sokat készültem edzőimmel, Kovácsné Laurinyecz Juliannával és Kovács Judittal, minden eddiginél több munka volt ebben a győzelemben, szerintem ez a sikerünk titka. No és persze az, hogy mindegyik világkupa-versenyen ott lehettem, és hogy az elődöntőket, valamint a finálékat tekintve az év folyamán hatszor tudtam bemutatni a gyakorlatomat elemhiba nélkül. Ez egyébként a tavalyi gyakorlatom, mostanra érett be igazán. Ez az eredmény sokat számít az Európai Játékok előtt” – nyilatkozta a Magyar Tornaszövetség honlapjának Hegyi Dóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik