Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.12.18 09:02 Frissítve: 2010.11.18 00:07

Nagy változások az FTC-nél – kft.-vé alakulnak a szakosztályok

Az FTC vezetősége szerdán határozatot hozott a klub tíz szakosztályának gazdasági társasággá történő átszervezéséről. A Ferencváros közleménye szerint a klub szakosztályai a jövőben gazdasági társaságként működnek tovább, ám mindegyik kft.-ben többségi tulajdonos lesz a Ferencvárosi Torna Club.

Rieb György nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a szakosztályokat érintő változásokról
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Rieb György nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a szakosztályokat érintő változásokról
„A múlt miatt” – adott rövid választ Rieb György, a Ferencváros elnöke arra a kérdésünkre, mi indokolta, hogy a szakosztályok kft.-vé alakuljanak.
„Egyszerű a helyzet, korábban voltak szakosztályok, amelyek nem jól gazdálkodtak, és volt, hogy a Fradi nem kapott emiatt adóigazolást, vagy inkasszózták a számláját. Ezt szeretnénk a jövőben elkerülni” – tette hozzá a héten újraválasztott elnök.

„A klub ötvenegy-ötvenkét százalékban lenne tulajdonosa a szakosztályokból létrejövő gazdasági társaságoknak, mi végezzük majd a könyvelésüket, tehát teljesen önállóan működnének, de kontroll alatt állnának, a klub felügyelné a helyes gazdálkodást. Ha nem vagyunk elégedettek valamelyik kft. működésével, akkor visszahívhatjuk a vezetőségét” – mondta Rieb György.

A szakosztályok önálló gazdasági társasággá alakulása azonban nem jelenti azt, hogy a Ferencváros széthullana vagy éppen megszűnne, a klub a jövőben is létezni fog. Lesz irodája, elnöke, adminisztrációja, tehát minden marad a régiben, azzal a különbséggel, hogy eddig az összes szakosztály egy nagy egészet alkotott, míg januártól a szakosztályok az FTC felügyelete mellett, de önálló gazdálkodású társaságként működnek.

A Fradi a labdarúgó-szakosztályt megvásárló angol cég pénzéből már csaknem hatvanmillió forintot osztott szét a szakosztályok között. A tenderen befolyó összeget a klub befektetné, s a következő évben (a tervek szerint a befektetett összegből) 90-100 millió forinttal támogatná a szakosztályokat, pontosabban kft.-ket.

A klub kontrollálja majd a gazdasági társaságok működtetését, egy szerződés pedig szabályozza a többségi tulajdonos jogait, és minden, a feleket érintő kérdést.

A SZAKOSZTÁLYVEZETŐK NYILATKOZATAIT ELOLVASHATJA A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!
2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.11.25 18:43:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén őrzi az Elek Ilonától kapott emlékkoszorúját az 1964-es tokiói játékok aranyérmese.

2022.11.24 11:12:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Szelek szárnyán igényesen tördelt, informatív kiadvány, azok is élvezhetik, akik nem szeretnek repülni.