Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.10.09 13:41 Frissítve: 2011.09.19 02:43

Világsztárok Nagykanizsán, Polgár Judit bombaerős csapattal készül

Óriási erősítést tervez a Nagykanizsa első osztályban szereplő sakkcsapata. Az együttes már az előző bajnoki szezonban is szenzációs kerettel vágott neki a küzdelmeknek, ám végül a Zalaegerszeg, ha csak fél ponttal is, megelőzte Polgár Juditékat.

Polgár Judit (balra) valószínűleg csak a második táblán játszhat a hazai csapatbajnokságban
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Polgár Judit (balra) valószínűleg csak a második táblán játszhat a hazai csapatbajnokságban
Az október 26-án rajtoló első osztályú csapatbajnokság minden bizonnyal a sportág hazai történelmének valaha volt legerősebb küzdelemsorozata lesz. Bár az átigazolási időszak csak pénteken jár le, már most kiszivárgott néhány szenzációs erősítési hír.

Eddig Alexei Shirov a legnagyobb fogás, a lett származású, spanyol színekben versenyző nagymester a Nagykanizsa együttesében játszhat majd. Shirov jelenleg 2726-os értékszámával a 18. helyen áll a világranglistán.

Így minden bizonnyal megtörténik, ami korábban elképzelhetetlen volt, vagyis hogy Polgár Judit csak a második táblán játszhat a hazai csapatbajnokságban.

Ám az is lehet, hogy még nagyobb hatóerejű bomba robban. Jó esély van rá, hogy a világbajnok Viswanathan Anand is asztalhoz ül az első számú női játékos együttesében. Bár az információt nem tudta megerősíteni Nádasi Tamás, a kanizsaiakat kiemelten támogató Aquaprofit Zrt. társelnöke, sokat elmond, hogy a Magyar Sakkszövetség honlapján rövid időre megjelent a Nagykanizsa következő szezonra érvényes erősorrendje, amelynek az első helyén Viswanathan Anand neve állt.

Shirov mellett biztosan játszik majd a szlovén Alekszandr Beljavszkij is. Az új igazolások valószínűleg csak a rangadókon lépnek színre, de játékuk így is óriási szenzációt jelenthet.
2021.06.22 22:32:49

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Kínában a nézettség akkor is garantált, ha csak a csoportmérkőzések első két körében akadtak olyan találkozók, amelyek helyi idő szerint éjfél előtt kezdődtek. Öt évvel ezelőtt az Eb-döntőt 56 millióan látták Kínában, többen, mint bármelyik európai országban.

2021.06.22 07:07:34

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pierre de Coubertin báró állította: „A béke vagy te, Sport!” Nos, azért nem mindig volt az.

2021.06.19 10:28:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A ma 50 éves korábbi parlamenti képviselő a Vasas-szurkolók megpróbáltatásairól is beszél.

2021.06.17 15:00:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A két olimpiai bajnok az Open Water Tournament nyílt vízi úszóbajnokság edzését látogatta meg. (x)

2021.06.15 23:29:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az egyenjogúság, az emancipáció témája a modern(ebb) társadalmakban örök feszültségforrás. A felesleges zsörtölődést megelőzve leszögezem, hogy nőpárti vagyok.