Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.02 23:44 Frissítve: 2011.07.04 00:04

Kajak-kenu, ifi és U23 Eb: tucatnyi érem Belgrádból

Kiemelkedő teljesítményt nyújtva 9 arany-, 1 ezüst és 2 bronzéremmel zárta a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa- bajnokságot a magyar válogatott, ebből az U23-as csapat 6 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremet, az ifjúsági együttes pedig 3 aranyémet nyert.

A vasárnapi 500 méteres finálékban az U23-asoknál az első helyen végzett egyesben Boros Gergely és Kozák Danuta, valamint a Boros, Sík Márton kajak páros, míg a Kozák Danuta, Szabó Gabriella női kajakos duó ezüst-, a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kenu páros bronzérmet szerzett.
"A férfi kajakban Boros Gergő duplázása a csoda kategóriájába tartozik – mondta Nagy László, az U23-as válogatott vezetőedzője. – Boros ötven perc különbséggel nyert egyesben, majd párosban egy olyan mezőnyben, amelyben számos felnőtt vb-résztvevő volt. Állítom, Boros Gergő és Sík Márton a felnőtt mezőnyben immár a közeljövő embere, a pekingi olimpia talán csak részben, de a londoni olimpiai mindenképp róluk szól majd."

"Természetesen csak akkor, ha ilyen elszántan versenyeznek, és így fejlődnek. Kozák Danuta egyesben szintúgy remekelt, párosban pedig Szabóval csak a felnőtt vb bronzérmese tudott eléjük kerülni. A kenusoknál ezúttal is a páros döntő sikerült igazán jól: az ezres győzelem után ezúttal a harmadik helyen végeztek a Sáfrán testvérek, ami a kenu négyes szombati bronzérmével is számolva, becsületreméltó teljesítmény."

Az ifjúságiaknál is parádéztak a csapathajók. Dira Zsófia szombati egyesbéli sikere után győzött a Dira, Groholy Orsolya páros és a Csernák Edina, Szabó Petra, Szakolczay Fédra, Groholy Orsolya alkotta négyes.

"Három aranyérmet előre aláírtam volna – mondta Weisz Róbert, az ifjúsági válogatott vezetőedzője. – A vb után ezen a világversenyen is a női kajakosok nyújtottak igazán kiemelkedő teljesítményt. A női szakág minden tagja Európa-bajnok lett, Dira Zsófia és Groholy Orsolya ráadásul két-két aranyérmet nyert. A férfi kajakosok és a kenusok is becsülettel helyt álltak, de szeretném, ha jövőre a két férfi szakágban is előre lépnénk. A magyarok és a németek kivételével minden európai ország a vb-csapatával vett részt a belgárdi kontinensbajnokságon, és jó jel, hogy egy papíron kevésbé erős válogatottal is eredményesek tudtunk lenni, miközben fő riválisaink, a németek egyetlen érmet szereztek."
2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR