Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.16 13:45 Frissítve: 2012.03.18 02:41

Angyal Zoltán: Tudom, hogy Kovács Janiccsal akar menni párosban

Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya biztos abban, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin soha nem engedné többé egy hajóban, párosban evezni az együtt olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyérmet szerzett Kovács Katalint és Janics Natasát, miután utóbbi egy konfliktust követően elhagyta az edzőnőt. Angyal többször kijelentette: ő tudja, hogy Kovács Janiccsal akar párosban indulni a jövőben, ezért döntött úgy, hogy hatalmi szóval tartja egyben ezt a kettőst, és a szegedi Világkupán K2 200 méteren együtt állnak rajthoz.

Angyal Zoltán: Remélem, hogy (a konfliktus) átmeneti lesz, és utána ugyanúgy együtt tudunk dolgozni, ahogy korábban
Mirkó István ? archív
Angyal Zoltán: Remélem, hogy (a konfliktus) átmeneti lesz, és utána ugyanúgy együtt tudunk dolgozni, ahogy korábban
Angyal Zoltán a Nap-kelte Sportplusz című rovatában újra megismételte azt a lapunknak már elmondott gondolatát, hogy ő a nemzeti érdeket helyezte előtérbe a döntésénél, és tisztában volt azzal, hogy Fábiánné „ezt nem fogja olyan egyszerűen tudomásul venni”.

Arra a kérdésre, hogyan kommentálja az edzőnőnek a Nemzeti Sportban tett kijelentését, hogy – idézzük – „ennyire ocsmány dolgot még életemben nem láttam”, Angyal így válaszolt: „Szokott ilyet mondani. Nekem is.”

„Remélem, hogy (a konfliktus) átmeneti lesz, és utána ugyanúgy együtt tudunk dolgozni, ahogyan ez az utóbbi években sikerült.”

„Próbáltam megértetni vele (Fábiánnéval), hogyan működik ez, és én hogyan képzelem, és kértem, hogy ezt vegye tudomásul – folytatta a szakember. – Már tegnap (hétfőn) is ez volt a célom, de minősíthetetlen hangon beszélt, és lecsapta a telefont. Utána nyúltam át úgymond a feje fölött, és meghoztam ezt a döntést.”

„Ami történt, azért elítélem Natasát, és egyetértek Kati nénivel, de azzal nem tudok egyetérteni, hogy Natasa a következő egy évben annyira a partvonalra kerüljön, hogy utána ne tudjon visszakerülni egy olimpiai csapatba. Egyetértek a szankcióval, a büntetéssel, de azzal azért nem, hogy teljesen félreállítsuk a lányt, (…) lehetetlenné tesszük abban a közegben, amelyben él, ahol dolgozik, küzd” – hangsúlyozta többször.

„Van egy Kovács Katalin, Janics Natasa páros, akik olimpiai bajnokok lettek, majd három éven át tönkreverték a világot, és jelen pillanatban szerintem ez a világ legjobb párosa.”

„Azt is tudom, hogy Kovács Katalin Janics Natasával szeretne párosban menni, és ezt ő (Fábiánné – a szerk.) is tudja, ezt mindenki tudja.”

(…)

Angyal azt is elmondta: reménykedik benne, hogy valamikor sikerült majd Fábiánné és Janics kapcsolatát rendbe hozni, hiszen hasonlóra volt már példa.

„Az én szándékom, úgy érzem, világos, de ha ezt nem érti meg Kati néni és nem lesz ebben partnerem, akkor nagyon nehéz lesz egy, az athénihoz hasonlóan eredményes olimpiai csapatot létrehozni.”

Angyal Zoltán arról a meggyőződéséről is beszélt, hogy szerinte „Kati néni soha nem engedi majd együtt párost menni Kovács Katalint és Janics Natasát”.

Az ő célja viszont az, hogy ezt a duót egyben tartsa.
2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR