Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.25 10:37 Frissítve: 2012.02.17 02:44

Kovács Katalin, Kucsera és Kolonics, egy kicsit másképp

A legjelentősebb idei síkvízi regatta, a május 18. és 20. között Szegeden sorra kerülő kajak-kenu Világkupa háttere biztosított, minthogy a névadó MOL mellett a tavalyi világbajnokság után a T-Mobile ismét a szövetség mellé állt.

Kolonics György, kovács Katalin és Kucsera Gábor, ahogyan eddig nem láthattuk őket
Kolonics György, kovács Katalin és Kucsera Gábor, ahogyan eddig nem láthattuk őket
„A T-Mobile a Világkupa kiemelt főszponzora, az MKKSZ munkáját pedig az elkövetkező két évben arany fokozatú támogatóként segíti” – jelentette be dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke és Winkler János a Magyar Telekom mobil szolgáltatások üzletágának (T-Mobile) vezetője. Az első számú mobilkommunikációs társaság természetesen a sportágban hosszú ideje – egyéni és egyesületi támogatóként is – jelen van: a T-Mobile Janics Natasa egyéni szponzora és a Domino-Honvéd kajak-kenu szakosztályának névadó támogatója.

Mintegy egy hónnappal a verseny előtt megkezdődött a MOL Világkupa jegyeinek értékesítése. A regatta napi belépői 1000 forintos, a három napos bérletek 2500 forintos áron vásárolhatók meg országszerte az Ibusz-irodákban. A világbajnoki erősségű mezőnyt vonzó versenyt az MTV élőben közvetíti.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idén is hű marad önmagához: a legdinamikusabb hazai sportföderáció ezúttal új arculati kampánnyal és új versenyszámokkal csábítja a lelátóra a sportág több tízezer szurkolóját.

„Az országos reklámkampányban csak az igazságot mutatjuk be – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára. – Láttatni engedjük, hogy nem csak eredményes, hanem csinos, szép és jóképű versenyzők ragadnak lapátot válogatottunkban. A kampányban minden szakágból egy-egy világklasszis mutatkozik be fotómodellként: a női kajakosok közül Kovács Katalin, a férfi kajakosok sorából Kucsera Gábor, a kenusok részéről pedig Kolonics György.”

A huszonhét hagyományos futam mellett, az új versenyszámok között a MOL Világkupán debütál két pénzdíjas futam: a 4x100 méteres, illetve a 3x100 méteres váltó. A 100 méteres pályán belül minden esetben egymással szemben indítják el a váltók tagjait, így egy stadionnyi hosszban forr majd a víz, és alakulnak ki drámai csaták – épp a lelátók előtt.

A váltó futamok mellett a szegedi MOL Világkupa szervezői a szeptember 8-án és 9-én Győrött sorra kerülő maratoni világbajnokságra is igyekeznek ráirányítani a figyelmet, ezért a Vk programjában szerepel hat különleges hosszútávú futam, melynek futószakaszai a tribünök között zajlanak majd. Síkvízen – a MOL Vk mellett – a duisburgi világbajnokság (augusztus 8-12.) az év fő eseménye, amelyen válogatottunk a pekingi kvalifikációs helyek megszerzéséért száll hajóba.
2021.01.16 08:15:25

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Egy újságíró Ronaldónak a Realtól Juventusba igazolásához hasonlította az átszerződésemet.”

2021.01.11 10:17:22

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Amilyen higgadtan és biztosan kezelte a szikét a műtőasztalnál, olyan nyugodtan emelte vállához a fegyvert.

2021.01.14 23:45:28

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Novák Károly Eduárd, az új román sportminiszter máris lefordíttatta a magyar sportstratégiát, no nem mintha nem tudta volna elolvasni eredetiben, hanem azért, hogy kollégái is láthassák.

2021.01.12 21:04:08

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a vírusnak is lenne felkészülési terve, mutációban például jelenleg ranglistavezető.

2021.01.12 17:16:52

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

A világhírű edző nagyszülei menekültként érkeztek a Baranya megyei faluba, ahol 1915-ben fiuk, Guerrino Péter József megszületett.