Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.24 13:23 Frissítve: 2011.08.22 00:18

Janics Natasa és edzője, Rozsnyói Katalin útjai különváltak

Idén a legjelentősebb hazai síkvízi kajak-kenu verseny a máj. 18-20. között Szegeden sorra kerülő MOL Világkupa lesz. Ennek apropóján tartottak ma sajtótájékoztatót, amelyen Angyal Zoltán szövetségi kapitány a jelenlévők általános megdöbbenésére elmondta, hogy az eddig megbonthatatlannak hitt páros, a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa és edzőnője, Fábiánné Rozsnyói Katalin útjai különváltak.

Janics Natasa egyelőre egyedül edz
Janics Natasa egyelőre egyedül edz

Janics Natasa: „Jól vagyok

Mivel az egyik érintett, Janics Natasa is jelen volt a sajtótájékoztatón, természetesen megkérdezték az esettel kapcsolatban, ő azonban nem kívánta részletezni a szakítás okait. Mindössze annyit mondott: „Köszönöm szépen, jól vagyok.”
A versenyző menedzsere, Csonka Gábor mindehhez annyit fűzött hozzá: „Natasa jelenleg Szegeden edz, és jó formában várja szezont, így a világkupát is.”
Tavaly a szegedi vb-n tizenkét aranyával (amelyben hat volt olimpiai szám) ismét igen magasra rakta a mércét a magyar kajak-kenu válogatott.

Világszinten idén a duisburgi világbajnokság lesz a sportág fő eseménye, és fél szemmel már mindenki - így a mieink is - a 2008-as pekingi olimpiára készülnek.

Az idei vb a kvalifikáció megszerzésében nagyon fontos, Angyal Zoltán pedig azt a szakmai célt tűzte ki a válogatottnak, hogy minden számban szerezzék meg az olimpiai részvételhez szükséges helyezéseket.

„A melegvízi edzőtáborok jól sikerültek, illetve már kötöttünk le a jövő évre is szerződéseket. Az idei szezonra újfajta válogatót dolgoztunk ki, amelynek egyik célja az volt, hogy kíméljük a legjobbakat, valamint lehetőséget adjunk a második vonalnak” - kezdte a kapitány.

„Nekik is helyük van akár az idei, akár a jövő évi olimpiai keretben, és hosszú távon számolni kell velük.”

„Természetesen az idei szezon sem volt minden problémától mentes -folytatta Angyal. Benedek Dalma végül beilleszkedett új csapatába, Kucsera Gábor klubot váltott, Janics Natasa és Rozsnyói Katalin kapcsolata pedig megszakadt. Én bízom benne, hogy az utóbbi azért a sportág érdekében mihamarabb helyreáll, ráadásul úgy, hogy az edző tekintélye megmarad.”

„A 2006-os hazai rendezésű világbajnokságon az volta szakmai cél, hogy minél több aranyérmet nyerjen a csapat, idén viszont arra helyeztük a hangsúlyt, hogy minden olimpiai számban megszerezzük a kvalifikációt. A szegedi világkupán a tavalyi keret A-csapatként vesz részt, méghozzá ugyanabban a felállásban.”

„Mindenki ennek tudatában készültek fel erre az évre, így lehetőségük van kiforrni magukat, ellentétben a korábbi évekkel, amikor csak tavaszra kezdtek összeállni az egységek. Húzóembereink tulajdonképpen ugyanazok, akik a 2000 és 2004-es olimpián is részt vettek. Nekik a világkupán elég bizonyítaniuk, hogy az idei eb és vb-csapatba bekerüljenek” – zárta le nyilatkozatát.

Schmidt Gábor főtitkár még hozzátette: „a szegedi viadalra már az ötvenedik ország is leadta a jelentkezését. Így nagy versenyre számíthatunk, hiszen országonként két egység indulhat számonként. A huszonhét vb versenyszám mellett bemutató jelleggel a 4x100 és a 3x100-as váltók is debütálnak majd.”
2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR