TAO-pénzek: a hónap végéig lehet beadni a sportfejlesztési programokat

Vágólapra másolva!
2012.04.14. 06:32
Címkék
Április 30-ig meghosszabbodott a társaságiadó-kedvezményekhez (TAO) kapcsolódó sportfejlesztési programok beadásának határideje.

A TAO rendszerét szabályozó törvényhez igazodva pénteken módosult – szombati hatállyal – az öt látvány-csapatsportág támogatását biztosító törvény végrehajtását szolgáló kormányrendelet. Az eddigi határidő április 1. volt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárságának közleménye szerint mindezzel egyidejűleg megváltoznak az öt sportág – labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, jégkorong – támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló előírások is.

„Mostantól a sportot támogató TAO kedvezmények igénybevételéhez nélkülözhetetlen sportfejlesztési programokat minden évben március 1. és április 30. közötti időszakban lehet majd benyújtani”– olvasható a közleményben, amely kitér arra, hogy a kedvezményezettek a továbbiakban is utánpótlás-nevelési, versenyeztetési feladataik ellátására, tárgyi eszköz beruházásra vagy felújításra (infrastruktúra-fejlesztésekre is), személyi jellegű ráfordításokra, valamint képzési költségek finanszírozására fordíthatják a pályázati úton nyert összeget.

A mostani módosítás értelmében ugyanakkor – a közlemény szerint – csak olyan adóalanyok jogosultak a kedvezményre, amelyek köztartozásmentes adózóknak minősülnek.

„Idén az alapítványok és az amatőr klubok közvetlenül is igénybe vehetik a versenyeztetési költségek támogatását – áll a közleményben. – Míg 2011-ben a nemzetgazdasági, illetve a nemzeti erőforrás miniszter jóváhagyásához kötött támogatás mértéke 500 millió forint volt, úgy a módosulás értelmében idén 300 millió forint az értékhatár."

A NEFMI közleménye azzal zárul, hogy a TAO-rendszerben a források felhasználását a továbbiakban is szigorú befogadási és ellenőrzési mechanizmus követi, „a közigazgatás szervezeti rendszerében egy három szakaszból álló ellenőrzési és monitoring rendszer működik."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik