Rögbi-vb: megvan a címvédő Új-Zéland kerete a tornára

Vágólapra másolva!
2019.08.28. 14:59
A 108-szoros válogatott, kétszeres világbajnok Owen Franks meglepetésre nem került be az új-zélandi rögbicsapatba, amely szeptember 20-tól Japánban próbálja ismételten megvédeni vb-címét.

A 31 éves Franks korábbi nyilatkozataiban többször célzott arra, hogy a vb után már nem lesz többet válogatott, és miután a nyáron elhagyja Új-Zélandot – az angol élvonalban legutóbb elődöntős Northampton Saintshez igazolt –, kizárólag európai klubkarrierjére koncentrál. Steve Hansen szövetségi kapitány azonban úgy döntött, hogy kihagyja őt a keretből, mert a posztján vannak nála jobbak.

„Kemény döntést kellett meghoznunk, de minden tiszteletem azért, ahogyan csalódottan bár, de mégis tisztelettel fogadta a hírt. Ez is egy jele az emberi nagyságának” – mondta a kapitány.

Franks 21 évesen mutatkozott be az új-zélandi válogatottban, és alapembere volt a legutóbbi két világbajnokságon aranyérmes együttesnek. A játékos – aki vállsérülését követően tért vissza a szezonban – egyike annak a húsz rögbisnek, akik kétszeres vb-győztesnek mondhatják magukat. A 34 éves Sonny Bill Williams a csapatkapitány Kieran Read és Sam Whitelock társaságában viszont lehetőséget kapott, hogy a sportágban egyedüliként háromszoros vb-győztes legyen.

A 22 éves Luke Jacobson meglepetésre került be az új-zélandi csapatba, amelyben korábban csupán egyetlen alkalommal léphetett pályára. A Barrett családból a négy rögbis fivér közül három, Jordie, Beauden és Scott is utazhat Japánba, korábban három testvér még nem szerepelt együtt új-zélandi vb-keretben.

A háromszoros vb-aranyérmes (1987, 2011, 2015) új-zélandiak, az All Blacks csoportelsőségét a legutóbbi vb-bronzérmes dél-afrikaiak veszélyeztethetik, a B-csoportban a két favoriton kívül még Olaszország, Namíbia és Kanada szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik