Rögbi-vb: Anglia és Írország is kiütéses sikerrel kezdett

Vágólapra másolva!
2019.09.22. 14:39
null
Anglia könnyed győzelmet aratott Tonga ellen (Fotó: AFP)
A Japánban zajló rögbi-világbajnokság harmadik napján Anglia Tonga, Írország Skócia, Olaszország pedig Namíbia ellen aratott kiütéses győzelmet.

A kilencedik rögbi-vb harmadik napjának első mérkőzésén Namíbia szerzett vezetést, ám Olaszország a szünetre fordított, majd a második félidőben növelni tudta az előnyét, így 47–22-re nyert és a győzelemért járó négy mellé még egy bónuszpontot is begyűjtött.

Az A-csoport első helyére jó eséllyel pályázó Írország könnyed sikerrel kezdett a vártnál jóval gyengébb teljesítményt nyújtó Skócia ellen. Az írek a félidőben 19–3-ra vezettek, végül 27–3-ra nyerték meg az összecsapást. Az írek négy célt szereztek, így egy bónuszpontot is bezsebeltek.

A döntőbe jutásra is esélyes Anglia nem ijedt meg a mérkőzésre a félelmetes Sipi Tauval melegítő Tongától. Az egyszeres vb-győztes angolok büntetőrúgásból szerzett pontjaira még volt válasza Tongának, utána viszont már csak az európai válogatott szerzett pontokat – összesen további 32-t, így Anglia könnyed, 35–3-as sikerrel kezdte a tornát.

A félelmetes tongai Sipi Tau

Az Anglia–Tonga mérkőzés összefoglalója

RÖGBI-VB, JAPÁN
A-CSOPORT

Írország–Skócia 27–3 (19–3)
B-CSOPORT
Olaszország–Namíbia 47–22 (21–7)
C-CSOPORT
Anglia–Tonga 35–3 (18–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik