Rögbi Eb: félidőben vezetett, de kikapott a magyar csapat

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 18:29
null
A piros-fehér-zöldben játszó magyar válogatott vereséggel kezdett (Fotó: Földi Imre)
Húszpontos vereséget szenvedett szombaton Csehországtól a magyar férfi rögbiválogatott az Európa-bajnokság első fordulójában a Budapesti Rögbi Centrumban.

Korábban sohasem lépett pályára a cseh rögbiválogatott hazánkban, úgyhogy ebből a szempontból történelmi mérkőzést rendeztek szombat délután a Budapesti Rögbi Centrumban.

A Konferencia 1 Északi csoportjában a magyar férficsapat csak olyan nemzetekkel csap össze, amelyek a világranglistán feljebb vannak – igaz, Lettország egy, Luxemburg három hellyel előzi meg a mieinket. A csehek kiemelkednek az ötösből, hiszen a 36. helyen állnak az országok rangsorában, amit a pályán is gyorsan bizonyítottak: amíg a hangszóróban a szpíker még a két válogatott kezdőcsapatát sorolta, addig a vendégek egy gyors céllal megszerezték a vezetést.

Nyáron, a másodosztályú hetes rögbi Eb-n már megcsodálhattuk a magyarok küzdeni akarását és teljesítményét, amit ezúttal is megtehettünk, hiszen nemcsak a kezdeményezést vették át a házigazdák, hanem a vezetést is: Daniel Brough két céljával és a csapatot mindig jól irányító Matthew Bradley jutalomrúgásával, valamint büntetőjével előnyhöz jutott a magyar csapat.

Közel három perccel a második játékrész kezdete után már megint a vendégek vezettek, miután célba értek, és a folytatásban is ők diktálták az iramot. Bradley révén sikerült kétszer büntetőből pontot szerezni, de a csehek a mérkőzés utolsó negyedórájában újabb két céllal húszpontos előnyt építettek, amelyet meg is tartottak a lefújásig.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, KONFERENCIA 1, ÉSZAKI CSOPORT
Magyarország–Csehország 21–41 (15–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik