Rögbi: a vb-címvédő 19 hónap után Grúzia ellen tér vissza

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 16:57
null
A vb-címvédő dél-afrikai válogatott 19 hónap után Grúzia ellen tér vissza (Fotó: AFP)
Címkék
A világbajnoki címvédő dél-afrikai rögbiválogatott 19 hónapos szünetet követően tér vissza a pályára, az együttes június első és második hétvégéjén Grúzia (Georgia) ellen játszik felkészülési mérkőzést hazai környezetben – írja az MTI.

 

A szövetség még nem jelölte ki a helyszínt, és későbbre ígérte a pontos dátumot is. Ugyanakkor a válogatott igazgatója, Rassie Erasmus kiemelte: az új szövetségi kapitány, Jacques Nienaber, valamint szakmai stábja gőzerővel dolgozik azon, hogy a pandémia által okozott váratlan és hosszú kihagyás után a nemzeti együttes nimbuszához mérhetően térjen vissza.

A dél-afrikai válogatott legutóbb 2019. november 2-án játszott, akkor Japánban 32–12-re győzte le vb-döntős ellenfelét, Angliát. A sportág többi vezető együttese nem hagyott ki ilyen sokat. Európában rendhagyó módon két részletben, tavasszal és ősszel tudták megrendezni a 2020-as rangos Hat Nemzet-bajnokság találkozóit, amelyet aztán szigorúan zárt rendszerben idén is megtartottak. Az afrikaiak viszont lemondták a részvételt tavaly nyáron a nagy déli válogatottakat felvonultató viadalról (The Championship), amelyen így Ausztrália, Argentína és Új-Zéland szerepelt.

A legjobb brit és ír játékosokból álló Lions július elejétől bő egy hónapon át a Dél-Afrikában vendégszerepel, a nyolcmeccses turné utolsó három állomásán a vb-címvédő gárdával mérkőzik meg. A Lions négyévente turnézik a déli féltekén, az afrikai országban legutóbb 2009-ben járt.

A dél-afrikaiakhoz hasonlóan a 2019-es vb-n házigazdaként negyeddöntős japánok sem játszottak azóta mérkőzést. Az ázsiai csapat június 26-án a Lions vendége lesz Edinburgh-ban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik