Nemzetközösségi Játékok: sok a gond, de jól fogynak a vuvuzelák

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 14:57
Újdelhiben már több mint tizenkétezret eladtak a vuvuzelákból, amelyeket a Nemzetközösségi Játékok szervezőbizottsága importált a szomszédos Kínából az október 3-án rajtoló versenyekre.

A nyári labdarúgó-világbajnokságon nagy hangzavart okozó, utóbb több európai stadionból, sportlétesítményből és például az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) rendezvényeiről kitiltott vuvuzelák minden versenyhelyszínen megvásárolhatók lesznek. Az indiai viadal szervezőbizottsága 50 ezer kürtöt importált Kínából, és olyannyira népszerűsíti használatukat, hogy szerdán M.S. Gill indiai sportminiszter és Suresh Kalmadi szervezőbizottsági elnök együtt fújták a sportolók szálláshelyén.

Az Indiából korábban érkező hírek szerint méltatlan körülmények várják a Nemzetközösségi Játékokra érkező sportolókat, később azonban arról számoltak be a hírügynökségek, hogy javul a helyzet. A jegyeladások ugyanakkor továbbra sem a várakozásnak megfelelően alakulnak: az 1.7 millió belépőjegyből mindössze 200 ezer kelt el elővételben az október 3. és 14. között zajló viadalra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik