Málta: betörtek a 78 éves rögbishez, megszületett az év sztorija

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 09:44
Ha nem hallott még John Matthew Ransonról, ne csodálkozzon, a 78 esztendős rögbijátékos 1963 és 1964 között szerepelt az angol válogatottban, nem mondhatni, hogy világhírnévre tett szert. Egészen mostanáig.

A 78 esztendős korábbi játékos épp a reggeli teáját készítette, amikor meglátott az ajtóban két lábat, majd egy fegyvert. Innentől pedig jön a sztori, ami saját filmet követel.

„Először azt hittem, valaki szórakozik velem. Aztán hamar rájöttem, ez minden, csak nem vicc. Amikor megláttam a fegyvert, már éreztem, hogy ezek nem a baconös szendvicsemért jöttek. Nem sokat gondolkodtam, csak az jutott eszembe, hogy a legjobb védekezés a támadás…” – mondta a Times of Maltának a korábbi rögbis.

A betörők rémálma (Fotó:timesofmalta.com)
A betörők rémálma (Fotó:timesofmalta.com)

John Ranson bevetette hát az egyetlen fegyvert, ami nála volt. A forró teával leöntötte az egyik betörőt, a másikra rácsapta az ajtót, a harmadikhoz pedig hozzávágta az üres teáskannát.

„Elkezdtem ordítani véletlenszerűen neveket, hogy azt gondolják, a barátaim a házban vannak, és a segítségemre sietnek. Azt persze nem tudták, hogy egyedül voltam a halaimmal” – tette hozzá.

A betörőket sikerült meglepnie, azonnal kimenekültek a lakásból. Mr. Ranson elárulta, ugyanezeket a betörőket már egy héttel korábban is látta a közelben, akkor azonban valószínűleg csak felmérték a terepet.

És miután látták, hogy csak egy 78 esztendős férfi lakik ott, gondolták: mégis mi baj történhet?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik