Lewandowski Gulácsiról is beszélt; nagy hiányzók a német vb-keretben

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.11.12. 23:30
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

Folytatjuk a katari labdarúgó-világbajnokság csoportjait bemutató sorozatunknak, címlapsztorink ez alkalommal az E-csoportról szól. Ebben a négyesben Costa Rica és Japán nincs könnyű helyzetben, a végső győzelemre is esélyes két válogatott, Spanyolország és Németország ellen kellene csodát tenniük, míg a spanyol–német párharc akár döntőnek is beillene. Ugyanakkor a németek számára nagy veszteség, hogy a 48-szoros válogatott Marco Reus a 2014-es világbajnokság, a 2016-os és a tavalyi Európa-bajnokság után – bokasérülés miatt – Katarba sem utazhat el, s hiányzik Lukas Nmecha és Timo Werner is.
Folytatjuk a katari labdarúgó-világbajnokság csoportjait bemutató sorozatunknak
, címlapsztorink ez alkalommal az E-csoportról szól. Ebben a négyesben Costa Rica és Japán nincs könnyű helyzetben, a végső győzelemre is esélyes két válogatott, Spanyolország és Németország ellen kellene csodát tenniük, míg a spanyol–német párharc akár döntőnek is beillene. Ugyanakkor a németek számára nagy veszteség, hogy a 48-szoros válogatott Marco Reus a 2014-es világbajnokság, a 2016-os és a tavalyi Európa-bajnokság után – bokasérülés miatt – Katarba sem utazhat el, s hiányzik Lukas Nmecha és Timo Werner is.

Robert Lewandowski a Bayern Münchenben nyújtott teljesítményének köszönhetően ismét Aranycipőt nyert, a csatár Barcelonában vette át a díjat a nagy európai sportlapokat tömörítő ESM-től (melynek a Nemzeti Sport is tagja). A lengyel klasszis a Marcának adott exkluzív interjú során lapunk kérdéseire is válaszolt. Az RB Leipzig légiósáról, Gulácsi Péterről, akivel a bajorok labdarúgójaként hosszú éveken át azonos bajnokságban szerepelt, azt mondta, „ő a Bundesliga egyik legjobb kapusa. Évek óta a legmagasabb szinten véd, és valóban a liga legjobbjai közé tartozik”.

Nem sok mosolygós magyar kosárlabdázó szállt fel szombat reggel Szarajevóban a Budapestre induló repülőgépre, a férfi kosárlabda-válogatott tagjai pontosan tudták: nagy lehetőséget szalasztottak el egy nappal korábban azzal, hogy Bosznia-Hercegovina vendégeként nem sikerült győzniük. Pedig 17 pontos hátrányból egyszer még felálltak, de a hajrát a házigazdák bírták jobban. A meccset elemezve Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány lapunk helyszíni tudósítójának azt mondta, nem csalódott, inkább nem elégedett. Hogy miért voltak felemás érzései a szakembernek, kiderül cikkünkből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik