Koronavírus: elhalasztották a gyeplabdázók kongresszusát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.09. 21:47
Jövő májusig Narinder Batra marad a Nemzetközi Gyeplabdaszövetség (FIH) elnöke, miután megerősítették az idei, tisztújító kongresszus elhalasztását.

A szövetség honlapja emlékeztetett: az indiai sportvezető megbízatása a FIH élén a tokiói olimpia után, idén ősszel járt volna le, de a koronavírus-járvány miatt nem csak az ötkarikás játékokat, hanem az október végére tervezett újdelhi FIH-közgyűlést is elhalasztották.

A közlemény kiemelte: az elnök mellett a végrehajtó testület négy – uruguayi, zambiai, holland és makaói – tagjának is meghosszabbították a megbízatását a következő kongresszusig, amely viszont a megszokott négyéves periódus helyett csupán három esztendőre választja majd meg új vezetőit.

A szövetség 137 tagországát már áprilisban tájékoztatták, hogy az idei közgyűlést valószínűleg elhalasztják.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz szakportál hozzátette: a 63 éves Batra hazája olimpiai bizottságának (IOA) elnöke is egyben, ezért szerepvállalása megosztja a gyeplabdázókat. Sokak szerint ugyanis nem fordít elég időt a FIH-re, és munkája során előtérbe helyezi az IOA ügyeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik