Koronavírus: elhalasztják a 3x3-as kosár magyar érdekeltségű selejtezőjét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 11:19
A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy elhalasztja a 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtornáját, amelyre március 18. és 22. között került volna sor az indiai Bengaluruban. A versenyen a magyar női válogatott is indult volna.

A FIBA most szoros együttműködésben a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal azon dolgozik, hogy megtalálja a megoldást a kialakult helyzetre. Ezt a viadalt ugyanis még az április 24–26-án, Budapesten sorra kerülő pótselejtező előtt le kellene bonyolítani.

A magyar 3x3-as férfi és női kosárlabda-válogatottnak is van még esélye arra, hogy kijusson az ötkarikás játékokra.

Ebben a szakágban nemenként nyolc válogatott lép pályára Tokióban, négy-négy csapat szereplése már eldőlt a novemberi világranglisták alapján. A 20-20 csapatos indiai selejtezőben – amelyen három kvóta talált volna gazdára – csak a nők lettek volna érdekeltek.

Az utolsó 1-1 kiadó helyről a magyar főváros tornája dönt, amelyen a tervek szerint hat-hat gárda verseng majd. A Hősök terén felállítandó sátorban a hazai férfi és – ha az első selejtezőn nem szerez kvótát – női együttes is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik