WTCR: Vervisch szerezte meg a pole pozíciót a második időmérőn

Vágólapra másolva!
2019.04.07. 13:21
A második időmérővel folytatódott a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyhétvégéjének programja Marrákesben, ahol Frédéric Vervisch bizonyult a leggyorsabbnak, míg a fordított rajtrácsos első vasárnapi viadalon Nicky Catsburg indulhat majd az élről. A két magyar pilóta, Michelisz Norbert és Tassi Attila már az első szakaszból sem jutott tovább.

Az első szakaszban Michelisz Norbert állt az élen az első próbálkozásokat követően, és 1:26.340-es idejét nem sokkal később 1:25.821-re javította, amivel egy ideig bő 4 tizeddel vezetett a második Rob Huff előtt. Ám az első körén hibázó Jean-Karl Vernay újra nekigyürkőzött és elsőként ment be 1:25 alá. Michelisz Norbert állt az élen az első próbálkozásokat követően, és 1:26.340-es idejét nem sokkal később 1:25.821-re javította, amivel egy ideig bő 4 tizeddel vezetett a második Rob Huff előtt. Ám az első körén hibázó Jean-Karl Vernay újra nekigyürkőzött és elsőként ment be 1:25 alá.

A franciát aztán többen is követték, Michelisz így félidőben az ötödik pozícióba csúszott vissza, miközben az első 17 versenyző szűk 8 tizeden belül volt egymáshoz képest. Bár többször is lendült a sárga zászló és Aurélien Panis defektet is kapott, megszakítás nem történt.

Nyolc perccel a Q1 vége előtt aztán Mikel Azcona 1:24.857-tel ugrott az élre és a marokkói pálya lassan újra benépesült az utolsó nagy rohamra. A spanyolnál végül egyedül Thed Björk mentjobbat, míg a rendkívül szoros mezőnyben – az első 24 pilótát szűk 9 tized választotta el, az utolsó továbblépő, Gabriele Tarquini hátránya pedig 378 ezred volt – egyik magyar sem tudott továbbjutó időt futni.

Michelisz fél másodperces lemaradásban a 15. lett, míg Tassi Attila a 22. pozícióban zárt.

A második szakaszban Frédéric Vervisch 1:24.590-nel vezetett az első köröket követően, és a belga meg is tartotta a helyét, mialatt a továbbjutáshoz legfeljebb 265 ezredes hátrányt engedhetett meg magának az adott versenyző. Vervisch mellett végül Azcona, Thiago Monteiro, Björk és Yvan Muller ment tovább.

A fordított rajtrácsos vasárnapi versenyen pedig Nicky Catsburg várhatja az élről a piros lámpák kialvását, míg mellette Tarquini foglalhat helyet.

A harmadik szakaszban aztán az idei szabályoknak megfelelően már nem a Q2-ből elsőként továbbjutó pilóta próbálkozhatott utolsóként, hanem ő választhatta meg, mikor futja a gyors körét. Vervischúgy határozott, másodikként hajt pályára, így Azcona kezdhetett.

A második szakaszban élen záró Vervischnéla Q3-ban sem volt gyorsabb: a belga magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót, a második vasárnapi futamon tehát ő rajtolhat az élről. A második Muller lett, mögötte Björk, Monteiro, Azcona sorrend alakult ki.

A WTCR marrákesi hétvégéje – magyar idő szerint – 17.45-kor folytatódik a második versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MARRÁKES, 2. IDŐMÉRŐ

1. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 1:24.721
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.370
3. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) +0.503
4. Tiago Monteiro (portugál, Honda) +0.872
5. Mikel Azcona (spanyol,Cupra) +0.918
...
15. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
22. Tassi Attila (magyar, Honda)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik