WTCR: Olaszország helyett a Hungaroringen folytatódik az idény – hivatalos

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 18:20
null
Augusztus végén, a Hungaroringen csap össze legközelebb a WTCR mezőnye (Fotó: DPPI)
Nem tudják megrendezni a tervezett időpontban a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjét, ezért a soron következő fordulót elhalasztották. Ennek értelmében a mezőny legközelebb a Hungaroringen csap össze augusztus végén – jelentették be a sorozat honlapján.

 

A spanyolországi futamok után Olaszországban folytatódott volna a WTCR 2021-es szezonja. Csakhogy a versenyhétvégének otthont adó Adria International Racewayen tervezett átalakítási munkálatokkal biztosan nem végeznek a július 31. és augusztus 1. közötti hétvégéig, aminek következtében elhalasztották a sorozat ezen fordulóját.

Az új időpontot egyelőre nem jelentették be – az egyeztetések után azt még az FIA motorsport-világtanácsának is el kell fogadnia. Mindez azt jelenti, hogy a WTCR idénye a Hungaroringen folytatódik (a tervezett időpontban) augusztus 20–22-én.

Az adriai pálya egyébként tavaly debütált volna a WTCR versenynaptárában, ám akkor végül nem látogatott oda a mezőny. Érdekes, hogy az indok ugyanaz volt: a tervezett átalakítási munkálatokkal az illetékesek nem készültek el időben.

A hátralévő versenyhétvégék:

Augusztus 20–22.: Hungaroring (Magyarország)
Október 16–17.: Inje Speedium (Dél-Korea)
November 6–7.: Ningpo (Kína)
November 19–21.: Circuito da Guia (Makaó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik