WTCR: Micheliszé a pole pozíció az első időmérőn Portugáliában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 12:47
null
Michelisz Norberté a pole pozíció az első időmérőn (Fotó: fiawtcr.com)
Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első időmérőjén. A Hyundai magyar pilótája mögött Augusto Farfus és Yann Ehrlacher végzett az első hármasban, míg Tassi Attila a 17. helyen zárt Vila Realban.

 

A túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai állomásának első szabadedzésénNéstor Girolami,míg a másodikonJohan Kristofferssonvégzett az élen. A Hyundai magyar pilótája,Michelisz Norberteközben egy hatodik és egy második hellyel nyitott Vila Realban, míg az ezen a pályán először versenyző ésaz első futamra rajtbüntetéssel számolóTassi Attilamindkétszer kiszorult az első tízből.

Az első mért köröket sem úszta meg a mezőny baleset nélkül: Benjamin Leuchter csapta oda a falnak az autója hátulját, ám a német ezt követően probléma nélkül hajtott vissza a bokszba. Az élre eközben Michelisz Norbert állt 2:00.117-tel, mögötte Nicky Catsburg és Yann Ehrlacher egészítette ki a top 3-at. Tassi a 13. pozícióban foglalt helyet.

Félidőben aztánRob Huff2:00.005-tel vette át a vezetéstMicheliszésKristofferssonelőtt, miközben sárga zászlós szakasz lépett életbe, mivel a gumifalat kellett helyrehozni. Gabriele Tarquini kocsiját ezalatt szerelni kellett, az olasz mért kör nélkül állt ekkor. A Hyundai-versenyző aztán az utolsó percekben újra pályára hajtott és az ötödik helyre ugrott fel.

Öt perccel a vége előttMicheliszállt az élre 1:59.498-cal, mögötte Huff és Augusto Farfus érkezett. Az utolsó perekben némileg átalakult az élmezőny: bár a Hyundai magyar versenyzője maradt az első és körrekorddal megszerezte a pole pozíciót az első versenyre, mögé Farfus zárkózott fel, Yann Ehrlacher pedig a harmadik helyre lépett előre.

Tassi a 17. helyen zárt, de az első versenyre büntetést kap motorcsere miatt.

A Vila Real-i versenyhétvége programja16.15-korfolytatódik az első versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
PORTUGÁLIA, 1. IDŐMÉRŐ
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 1:59.489
2. Augusto Farfus (brazil, Hyundai) +0.299
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) +407
4. Rob Huff (brit, Volkswagen) +0.507
5. Ma Csing-hua (kínai, Alfa Romeo) +0.577
...
17. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.381

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik