WTCR: Michelisz és a Hyundai is visszatér Szlovákiában

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 17:42
null
Michelisz Szlovákiában újra autóba ül (Fotó: fiawtcr.com)
Mint ismert, a túraautó-világkupában szereplő Hyundai bojkottálta másfél héttel ezelőtt a németországi Nürburgringen tartott versenyhétvégét, mert a gyártó úgy érezte, nem részesülnek a többi csapattal egyenlő bánásmódban az autóikat használó istállók. Ez érintette a világkupa címvédőjét, Michelisz Norbertet is, aki a Hyundai egyik partnercsapatánál, a BRC Racingnél vezet. Az előttünk álló hétvégén a Slovakia Ringen rendezendő versenyen azonban már ismét ott lesznek a dél-koreaiak versenyautói.

 

A Hyundai vezetősége korábban is többször felszólalt a WTCR-ben alkalmazott esélykiegyenlítő módszerek ellen, az autóinak motorteljesítményét ugyanis több helyszínen is annyira visszafojtották, hogy pilótáinak nem volt esélyük a jó eredmény elérésére.

A fenyegetőzést a nürburgringi versenyhétvége előtt tettek is követték, Andrea Adamo, a márka sportigazgatója bejelentette, hogy egyik autót sem indítják el a négyből, így Michelisz Norbert sem versenyzett.

Azóta semmi új információ sem került napvilágra a történtek utóéletéről, ám a sorozatot szervező Eurosport magyar oldala felkereste a márka sajtófőnökét, aki elárulta, az előttünk álló hétvégén Szlovákiában már ott lesznek a Hyundai autói.

Abban persze, hogy Micheliszék visszatérnek a Slovakia Ringen, nincs sok újdonság, hiszen már a bojkott bejelentésekor kiadott sajtóközleményben is szerepelt, hogy csak a németországi hétvégére vonatkozik a távolmaradásuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik