WTCR: második tesztjén vett részt az új gyártó – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 17:05
null
Björk is kipróbálta az új autót (Fotó: WTCR)
Négy autót indít jövőre a Lynk & Co a túraautó-világkupában (WTCR), ezzel nyolcra nő a sorozatban jelen lévő autógyártók száma. A márka négykerekűivel versenyző Cyan Racing kétszer tesztelte eddig versenypályán az autót, utóbbiról felvétel is készült.

 

Október közepén jelentette be a Lynk & Co nevű kínai-svéd gyártó, hogy 2019-ben csatlakozik a WTCR mezőnyéhez. Azt, hogy egyik autóját Thed Björk vezeti, már akkor is tudni lehetett, azóta viszont fény derült másik két versenyző kilétére is. A 2018-as szezon ezüstérmese, Yvan Muller mellett a háromszoros WTCC-bajnok, Andy Priaulx is a Lynk & Co autóival induló Cyan Racinget erősíti a következő idényben.

A négykerekűek már részt vettek két teszten az utóbbi hetekben. Először a portugáliai Estorilban köröztek, majd nemrégibenSvédországban gurultak pályára – utóbbiról videót is megosztott a Cyan Racing. Ebben Björk is megszólal, aki pozitívnak érezte az első köröket új autójával, ám elismerte: hosszú tél áll ellőttük, hogy megfelelően felkészítsék a gépet marokkói szezonnyitóig.

 

First video of Cyan Racing testing the all-new Lynk & Co 03 TCR race car

The first video of the new Lynk & Co 03 TCR race car in action has been released as Lynk & Co Cyan Racing continue testing ahead of the 2019 FIA WTCR season. Read more at: cyanracing.com



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik