WTCR: lengyel csapattal bővülhet a mezőny

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.17. 16:35
null
A 17 éves Jablonskival indulhat a BM Racing Team a WTCR-ben (Fotó: DPPI)
Nagyon közel jár a lengyel BM Racing Team ahhoz, hogy már idén csatlakozzon a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyéhez. Bár a gárda tudja, az első évében nem éppen a legjobb helyezésekért harcolhatna, szeretne lehetőséget adni egy fiatal lengyel versenyzőnek.

 

A BM Racing Team lehet a WTCR legújabb indulója. A lengyel istálló sok kategóriában versenyzett már – a gokartozástól kezdve a Formula Renault 2.0-án át a WTCR-hez már jóval közelebb álló TCR Eastern Europe-ig.

Bár a következő lépés nem feltétlenül a világkupa lenne, Bartek Mirecki, a csapat tulajdonosa reméli, hogy részt tudnak venni az előttünk álló idényben. Bár azt Mirecki nem mondta ki, hogy melyik versenyzőjükkel indulnának a WTCR-ben, a befutó nagy valószínűséggel a 17 éves Szymon Jablonski lehet.

„Számunkra a WTCR nagy lépés, mert ez a túraautózás legmagasabb szintje – vélekedik Mirecki. – Van egy fiatal tehetségünk, aki szeretné megméretni magát a legjobbak ellen annak érdekében, hogy tanuljon és fejlődjön. Persze könnyebb lenne alacsonyabb szinten kezdenie, viszont az itt szerzett tapasztalat hatalmas lenne, és segítene neki abban, hogy nagy lépést tegyen előre.”

Ahhoz, hogy megvalósuljon az álmuk, már csak szponzorokat kell találniuk, áma koronavírus-járvány egyáltalán nem kedvez ebben.

„Ez lenne az első alkalmunk a WTCR-ben, és tudjuk, nem lesz egyszerű dolgunk. Ráadásul a pandémia miatt kialakult helyzet a világban nem teszi könnyűvé azt, hogy szponzorokat találjunk. Viszont nagyon izgalmasnak találjuk ezt a projektet, és keményen dolgozunk, hogy véghez vigyük” – szögezte le a csapat tulajdonosa.

A WTCR 2021-es idénye június 3-án veszi kezdetét a Nürburgringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik