WTCR: ismét a Hungaroringen a mezőny – íme, minden tudnivaló!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 17:40
null
Tassi Attila és Michelisz Norbert nem hiányozhat a WTCR mogyoródi hétvégéjéről (Fotó: Hungaroring)
Idén is Magyarországra látogat a túraautó-világkupa (WTCR). A szezonnyitó marrákesi hétvége után a Hungaroringen csap össze a mezőny – benne három hazai pilótával. Íme, minden fontos információ a mogyoródi hétvégéről!

 

Második állomásához érkezett a WTCR 2019-es szezonja. Tavalyhoz hasonlóan az idénynyitó után idén is Magyarországra látogat a mezőny – a hungaroringi versenyhétvégét április 26. és 28. között rendezik.

HUFF-FAL KIBABRÁLT A PESTI KÖZLEKEDÉS

Rob Huffnehezen talált parkolóhelyet Budapest belvárosában, ezért elkésett a csütörtök délelőtti hivatalos sajtótájékoztatóról. Az eseményen azonban elárulta, hogy a Hungaroringen jobb eredményekre számít, mint a neki és a Volkswagen számára nem túl fényesen alakuló marrákesi idénynyitón.

„Azt is tudom, hogyan kell nyerni és hogyan kell bokszutca-áthajtásos büntetést kapni ezen a pályán– viccelődött a mogyoródi aszfaltcsíkról a 2012-es világbajnok. –Abban viszont biztos vagyok, hogy a nézők nem csak Micheliszék miatt jönnek ki. Nehezen alakult a szezonkezdet, szóval én azt képzelem, hogy ez lesz az első hétvége.”

Aki a helyszínről szeretné megtekinteni az eseményeket, továbbra is tud jegyet vásárolni, akár szombatra vagy vasárnapra, akár a teljes víkendre. A múlt esztendővel ellentétben azonban idén csak olyan tikett kapható, amely tartalmazza a belépést a paddock területére is, így ez alkalommal nem kell külön belépőt venniük azoknak, akik nem csak a lelátókról szeretnék megnézni az autókat és a versenyzőket.

Szombatra 7900, vasárnapra 8900, a teljes hétvégére pedig 9900 forintért lehet jegyet váltani. Idén is kapható VIP-belépő vasárnapra, ennek az ára 295 euró (nagyjából 93 000 forint).

Aki autó helyett tömegközlekedéssel közelítené meg a helyszínt, a 321-es Volánbusz-járattal teheti ezt meg szombaton, valamint vasárnap is. A buszok az Újpest-Városkapu megállóhelytől indulnak óránként kétszer, és a Hungaroring főbejáratához érkeznek.

Magyar pilótákból ez alkalommal sem lesz hiány. A mezőny állandó tagjai, Michelisz Norbert (BRC Racing, Hyundai) és Tassi Attila (KCMG, Honda) mellett a szabadkártyásként induló Tenke Tamás is rajthoz áll a Zengő Motorsport színeiben. A magyar alakulat tavaly a mezőny állandó résztvevője volt, a gyártók és a csapatok felállását illető szabályváltoztatások azonban nem kedveztek neki. Francois Ribeiróval, a WTCR promóterével közösen azonban sikerült előállni egy olyan megoldással, mely szerint a Zengő Motorsport több hétvégén is szerepelhet szabadkártyásként. A 2019-es debütálás pedig hol máshol, mint a Hungaroringen valósulhat meg.

A HÁROMSZOROS VILÁGBAJNOK ELSŐ VERSENYE A HUNGARORINGEN

Bár zsinórban háromszor (2005-ben, 2006-ban és 2007-ben) sikerült túraautó-világbajnoki címet szereznie Andy Priaulx-nak, ez lesz az első alkalom, hogy megmérettetheti magát a mogyoródi aszfaltcsíkon. A magyar főváros azonban nem ismeretlen a brit pilóta számára.

„Sokszor jártam már Budapesten, és nagyon szeretem ezt a várost. A Hungaroring olyan, mint a Nürnburgring kicsiben. A sikánon élvezetes áthajtani, de egyben nagyon trükkös. Azt hiszem, hogy a WTCR-ben idén még a DTM-énél is szorosabb a mezőny, és keményebbek a csaták” – vélekedik Priaulx.

A betétfutamokon is lesznek magyar pilóták. Nagy Dániel a M1RA színeiben versenyez a TCR Európa-kupában, Vogel Adrienn és Bernula István pedig a Kia Platinum Cup mezőnyében csap össze Mogyoródon.

Ami a közvetítéseket illeti, a szabadedzéseket és a szombati időmérőt a WTCR hivatalos Facebook-oldalán lehet élőben megtekinteni. Az első versenyt és a vasárnapi eseményeket az Eurosport valamelyik csatornája közvetíti élőben.

A hétvége programja:

ÁPRILIS 26., PÉNTEK
17.00: első szabadedzés
ÁPRILIS 27., SZOMBAT
9.45: második szabadedzés
11.45: első időmérő
15.15: első futam (Tv: Eurosport1)
ÁPRILIS 28., VASÁRNAP
10.00: második időmérő (Tv: Eurosport2)
15.30: második futam (Tv: Eurosport2)
17.00: harmadik futam (Tv: Eurosport2)

A vk élmezőnye a második versenyhétvége előtt: 1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 61 pont, 2. Guerrieri (argentin, Honda) 59, 3. Tarquini (olasz, Hyundai) 49, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 34, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 32 ... 12. Michelisz (magyar, Hyundai) 17 ... 19. Tassi (magyar, Honda) 5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik