WTCR: Girolami nyert, Michelisz a hatodik helyen zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.12. 15:43
Néstor Girolami nyert a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének második futamán, míg Esteban Guerrieri és Kevin Ceccon fért még fel a dobogóra. Az élről rajtoló Rob Huff ötödikként zárt, míg a kilencedik pozícióból induló Michelisz Norbert a hatodik lett. Tassi Attila nem fejezte be a futamot.

Rob Huff foglalhatta el az első rajtkockát a fordított rajtrácsos szlovákiai versenyen, míg mellőle az első futamon balesetező Néstor Girolami várhatta a piros lámpák kialvását. A második sorban Niels Langeveld és az argentinnal összeakadó Kevin Ceccon következett. Michelisz Norbert eközben a kilencedik pozícióból, Tassi Attila pedig 21. rajtkockából indulhatott a csepegő esőben. Rob Huff foglalhatta el az első rajtkockát a fordított rajtrácsos szlovákiai versenyen, míg mellőle az első futamon balesetező Néstor Girolami várhatta a piros lámpák kialvását. A második sorban Niels Langeveld és az argentinnal összeakadó Kevin Ceccon következett. Michelisz Norbert eközben a kilencedik pozícióból, Tassi Attila pedig 21. rajtkockából indulhatott a csepegő esőben.

Girolami jól kapta el a rajtot és azonnal el is ment Huff mellett, ám a brit pár kanyarra később visszavette a vezetést. Mögéjük Esteban Guerrieri zárkózott fel, míg Michelisz megtartotta a helyezését. Az első verseny győztese, Frédéric Vervisch eközben lesodródott a pálya szélére, és hiába tért vissza a bokszutcába, nem tudta folytatni a futamot.

Girolami aztán újabb támadást indított és meg is előzte Huffot, míg Michelisz Mikel Azconát és Aurélien Panist hagyta maga mögött, így a hetedik pozícióba jött fel. Huff aztán újabb két helyet vesztett, először Guerrieri, majd Ceccon előzte meg.

Gabriele Tarquini eközben áthajtásos büntetést kapott, amiért Michelisz újabb pozíciót nyert és végül hatodikként intette le a kockás zászló.

Az élen már nem történt változás: Girolami idei harmadik győzelmét aratta, míg a dobogóra Guerrieri és Ceccon fért még fel. Negyedikként Nicky Catsburg zárt, mögötte Huff és Michelisz érkezett az első hatosban. Tassi a 24. helyen zárt.

A harmadik verseny 16.45 órakor következik.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 2. VERSENY

1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
3. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo)
4. Nicky Catsburg (holland, Hyundai)
5. Rob Huff (brit, Volkswagen)
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

...
24. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik