WTCC: Michelisz dobogós az első szlovákiai futamon

Vágólapra másolva!
2013.04.28. 15:14
null
Michelisz (balra) harmadik helyen zárt az első futamon (Fotó: twitter.com/FIA_WTCC)
A túraautó-világbajnokság (WTCC) Szlovák Nagydíján a Hondával versenyző Michelisz Norbert a harmadik helyet szerezte meg az első futamon. A magyar pilóta a második futamon már nem tudta megismételni korábbi teljesítményét, miután az utolsó körben technikai hibája adódott, így nem tudta befejezni a viadalt.  

1. FUTAM

A rajt után nyugodtan eljött az élboly, Michelisz Norbert őrizte az időmérőn megszerzett harmadik helyét Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro mögött, nem leszakadva tőlük. Ugyanakkor a visszapillantóját is figyelnie kellett, Yvan Muller szorosan ott volt a nyomában Chevrolet-jával.

Tarquininek sikerült előnyt kiharcolnia, de a második helyért zajló küzdelem teljesen nyíltnak tűnt. Michelisz valóságos „szendvicsbe” került az utolsó körökre, de megtartotta pozícióját, és behozta a dobogóra a Hondát. A japán autógyártó 2008 után örülhetett újra futamgyőzelemnek a WTCC-ben, ráadásul rögtön kibérelte a teljes pódiumot.

Michelisz a marokkói csalódás, és a monzai nyolcadik hely után először zárt az élbolyban 2013-ban.

2. FUTAM

A második szlovák futamon a nyolcadik helyről indult Michelisz, és rögtön pozíciót veszített, majd sokáig beragadt az olasz Stefano D'Aste mögé. Riválisa később visszaesett, így a magyar pilóta feljött a rajtpozíciójába.

Tom Coronel az élen meglógott a mezőnytől, mögötte azonban zárt sorban érkeztek a többiek. Michelisznek Tom Chilton jelentette a következő akadályt, de a Hondájának nem volt meg a teljesítménybeli különbsége, hogy megelőzze.

Az utolsó körben ráadásul elment a szervója, így folyamatosan visszaesett, és végül nem tudta befejezni a versenyt.

„Nagyon taktikus verseny volt, sajnos a valós tempónkat nem tudtam megmutatni, mert beragadtam Monteiro mögé. Sikerült megtartani a harmadik helyet, nagyon elégedett vagyok. A második futam izgalmas volt, volt egy kis műszaki hibám, de alapvetően elégedettek lehetünk a dobogós helyezés miatt. Kicsit sem csüggedünk, mert jön számunkra az év legnagyobb versenye a Hungaroringen. Szeretném megköszönni a sok-sok kilátogató nézőnek a szurkolást. Remélem, találkozunk jövő héten a Hungaroringen is” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC), SZLOVÁK NAGYDÍJ
1. FUTAM

1. Tarquini (olasz, Honda Civic)
2. Monteiro (portugál, Honda Civic) +1.202
3. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic)+1.616

2. FUTAM
1. Coronel (holland, BMW)
2. Muller (francia, Chevrolet) +2.990
3. Tarquini (olasz, Honda Civic) +3.345

Az összetett állása: Muller 120 pont, Tarquini 96, Nykjaer 57, ... 12. Michelisz 22.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik