WTCC: Michelisz a 3. helyről rajtolhat Szlovákiában

Vágólapra másolva!
2013.04.27. 17:01
null
Michelisz így az első futamon a harmadik, míg a másodikon a nyolcadikról indulhat (Fotó: MTI/Sóki Tamás)
A túraautó-világbajnokság (WTCC) Szlovák Nagydíján a Hondával versenyző Michelisz Norbert a harmadik helyet szerezte meg a szombati időmérőn.

Az időmérő edzés első szakaszát Darryl O'Young bukása miatt félbe kellett szakítani. A hongkongi versenyző nagyot bukott a BMW-vel, mentővel szállították az orvosi központba, de nem történt komoly baja. Az újraindítás után a Honda gyári csapatának versenyzői, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro álltak az élen az első körök után. Michelisz közel egy másodperces hátránnyal a negyedik időt autózta, ami a biztos továbbjutó helyet jelentette számára a Q2-be. A magyar versenyző előtt Yvan Muller végzett a 3. helyen legjobb Chevy-s versenyzőként. Az időmérő edzés döntő szakaszába három Honda, öt Chevrolet, két BMW és két SEAT jutott.

Az időmérő edzés második szakaszában Tarquini és Monteiro továbbra is vezette a mezőnyt, azonban a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert 0.116 másodperces hátránnyal a harmadik helyen követte a Honda gyári menőit és mivel már senkinek nem jutott idő a javításra, így ez maradt a sorrend az edzés végéig. Tarquini Marokkó után Szlovákiában is az első helyen végzett a kvalifikáción és idei második edzéselsőségét szerezte meg. A Honda tökéletes időmérő edzésen van túl, hiszen az első három helyről a Japán gyártó autói indulhatnak.

"Nem voltam túl boldog ma reggel, mert volt néhány problémánk az autóval. Sajnos keveset tudtunk menni, de a második szabadedzés végén tudtunk menni pár jó kört. Jól működött az autó, jó volt a beállításunk. Bíztunk benne, hogy a Q2 könnyedén meglehet, de hogy harmadik leszek arra nem számítottam" – mondta Michelisz a nap végén.

Michelisz így az első futamon (14.50, Eurosport, Duna Tv) a harmadik, míg a másodikon (15.50, Eurosport, Duna Tv) a nyolcadikról indulhat.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC), SZLOVÁK NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ

1. Tarquini (olasz, Honda Civic) 2:10.773
2. Monteiro (portugál, Honda Civic) 2:10.877
3. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 2:10.889

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik