WTCC: egy Honda összetört, Michelisz a 8. lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 15:23
A nyolcadik helyen zárt Michelisz Norbert a második WTCC-futamon a Hungaroringen. A magyar pilóta – aki az első versenyen második lett – harcban állt a hetedik helyért is, ám végül nem tudta megszerezni azt. Gabriele Tarquini összetörte a Hondáját, a rajt után nagyot bukott.

Noha Michelisz Norbert a második hungaroringi futamon is ugyanabban a pozícióban végzett, ahonnan elindult, az eredmény csalóka, hiszen a magyar versenyzőnek hatalmasat kellett küzdeni azért, hogy bebiztosítsa a nyolcadik helyezést. A verseny finoman szólva sem indult zökkenőmentesen, és a helyszínen szurkoló közel negyvenezer emberben rögtön az első körben megállt az ütő, hiszen a 2011-es állórajtos futamhoz hasonlóan ezúttal is meglökték Michelisz autóját – igaz, ezekben a pillanatokban még a magyar szurkolók sem emiatt aggódtak a leginkább.

Miután ugyanis Yvan Muller a hármas kanyarban kiforgatta Gabriele Tarquinit, szegény olasz alig tudott kikászálódni a rommá tört Hondájából, és ekkor még félő volt, hogy komolyabb sérülést is szenvedett. A hatalmas ütközés miatt a biztonsági autót is azonnal be kellett küldeni, ám végül mind Tarquini, mind a baleset másik kárvallottja, Franz Engstler a saját lábán távozott a helyszínről. Az olasznak a pályára visszavágódó járműve azonban Michelisz Hondáját is eltalálta, akinek így a safety car kiállása után a 11. helyről kellett megkezdeni a felzárkózást, igaz, a magyar pilóta nem is teketóriázott.

Másfél kör alatt két autót megelőzve feljött a kilencedik helyre, majd a sikánnál Stefano D'Astét is bedarálta, így újra a nyolcadik pozícióban találta magát. Noha az előtte haladó Tom Chiltonnnal szemben hamar ledolgozta a bő egy másodperces hátrányát, a következő körökben hiába próbálkozott kívülről-belülről, nem sikerült elmennie brit riválisa mellett. Michelisz a legvégén ismét támadásba lendült, hiszen az előtte csatázó Tom Coronel és Chilton csatáját kihasználva nevető harmadikként mindkettejük mellett elmehetett volna, végül azonban meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel.

A versenyt Robert Huff nyerte, miután a biztonsági autós periódust követően megelőzte a végig erős tempót diktáló Mehdi Benanit, míg a dobogót Alex MacDowell tette teljessé.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC), MAGYAR NAGYDÍJ, 2. VERSENY
1. Robert Huff brit, SEAT
2. Alex MacDowall brit, Chevrolet
3. James Nash brit, Chevrolet
... 8. Michelisz Norbert magyar, Honda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik