WTCC: Catsburg nyerte meg az időmérőt Argentínában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 21:18
Nicky Catsburg végzett az élen a WTCC argentínai versenyhétvégéjének időmérő edzésén. A holland úgy verte meg a második helyezett Michelisz Norbertet a Q3-ban, hogy az utolsó szektorban elhagyta a pályát, de a versenybírák szabályosnak ítélték az esetet. Nagy Dániel, a Zengő Motorsport pilótája a 14. helyről indulhat, míg a WTCC-ben ezen a hétvégén bemutatkozó csapattársa, Szabó Zsolt a 15. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamokat.

A Zengő Motorsport pilótái már a Q1-ben búcsúztak, és bár Nagy Dániel tempója eleinte meggyőzőnek tűnt – volt, amikor a 10. helyen állt –, végül a 14. lett.Szabó Zsolt élete első WTCC-s időmérő edzéséna 15. leggyorsabb időt autózta – megelőzve az utolsó helyen végző Kevin Gleasont.Szabó Zsolt élete első WTCC-s időmérő edzéséna 15. leggyorsabb időt autózta – megelőzve az utolsó helyen végző Kevin Gleasont.

A Q1 nagy kiesője a 2012-es világbajnok, Rob Huff volt, aki csak a 13. helyen végzett, de később elmondta, hogy egész nap szenvedett az autójával, gondjai voltak a fékekkel és az abroncsokat sem tudta megfelelően működésre bírni.

A Q2-ben Yann Ehrlacher lett a 10., és ez azt jelenti, hogy a francia pilóta kezdheti meg a pole pozícióból az első versenyt holnap.

Michelisz Norbert az egész kvalifikáció során magabiztosan teljesített, így könnyedén jutott be a Q3-ba, amelyben negyedikként teljesíthette gyors körét. Annak befejezésekor az élre állt, és már csak Nicky Catsburg pole pozícióért tett kísérlete volt hátra. A holland az első és a második szektorban is szűk egy tizedmásodperccel volt gyorsabb a magyar pilótánál, de aztán az utolsó szektorban lesodródott a pályáról, így először úgy tűnt, hogy Micheliszé a pole. A körének befejezésekor viszont 1:43.088-as időt mutatott az óra, ami két tizedmásodperccel gyorsabb volt, mint Micheliszé (1:43.272), és ha nem büntetik meg pályaelhagyásért, övé a rajtelsőség a főfutamra.

Az argentínai versenyhétvége első futamát vasárnap este nyolc órakor rendezik meg, míg a másodikat negyed tízkor. Mindkettőt élőben követheti nyomon az Eurosport 2-n.

FRISSÍTÉS: A versenybírák nem találták szabálytalannak Catsburgot, így a holland kezdheti meg az első rajthelyről a főfutamot. Mögüle Michelisz Norbert és Tiago Monteiro indulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik