WTCC: az átverős időmérő után Michelisz az első sorban

Vágólapra másolva!
2013.05.18. 18:31
null
Michelisz a 9. helyet szerezte meg a salzburgringi időmérőn
A túraautó-világbajnokság (WTCC) Osztrák Nagydíján a Hondával versenyző Michelisz Norbert a kilencedik helyet szerezte meg a szombati időmérőn a Salzburgringen. Michelisz így a vasárnapi második futamon – a fordított sorrend miatt – az első sorból indulhat.

 

Michelisz Norbert könnyedén vette a kvalifikáció első szakaszát, a hatodik idővel simán bekerült a legjobb tizenkettő közé a Q2-be, ahol az első gyors köre után a 9. helyen állt.

A második gyors kör előtt azonban minden pilóta kiment kerékcserére, visszajönni azonban sokáig egyik versenyző sem akart – mindenki a többiekre és a szélárnyékra várt... Végül nem sokkal az edzés vége előtt az élen lévő Yvan Muller és Tom Chilton elindult, utánuk pedig hirtelen a többiek is nekivágtak. Igen ám, csakhogy Mullernek és Chiltonnak már esze ágában sem volt mindenáron javítani az időn, és annyira belassították a mezőnyt, hogy mire bárki reagált volna, oda lett a lehetőség az újabb gyors körre.

Michelisz mindenesetre a 9. hely miatt jól jött ki a „nagy átverésből”, de alighanem minden pilóta számára tanulságos lehet a chevrolet-sek furfangos manővere.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC)
OSZTRÁK NAGYDÍJ, IDŐMÉRŐ

1. Muller (francia, Chevrolet Cruze) 1:25.756
2. Chilton (brit, Chevrolet Cruze) 1:25.951
3. Huff (brit, SEAT Leon WTCC) 1:26.554
...9. Michelisz (magyar, Honda Civic WTCC) 1:26.902

12 PILÓTÁT MEGBÜNTETTEK, KÖZTÜK MICHELISZT

Michelisz Norbert 12 rajthelyes büntetése mellett még 11 pilótát visszasoroltak a versenybírók a túrautó-világbajnokság Osztrák Nagydíjának időmérő edzései után.

A WTCC hivatalos tájékoztatása szerint 14 versenyző ellen indítottak vizsgálatot sportszerűtlen magatartás miatt, és közülük 12-t megbüntettek. A nagy nyertes Michel Nykjaer, aki így az első helyen rajtolhat az első futamon.

Michelisz Norbert a második versenyen a büntetések ellenére várhatóan a második helyről rajtolhat. Az azonban még kérdéses, hogy az első futamon honnan indul, de várhatóan a mezőny végéről, mivel a Hondákat a technikai ellenőrzéseket követően visszasorolták.

A BÜNTETÉSEK
Tarquini (6. az időmérőn): 12 rajthelyes büntetés mindkét versenyre
Oriola (8.): 8 rajthelyes büntetés mindkét versenyre
Coronel (12.): 10 rajthelyes büntetés az első, és 5 rajthelyes büntetés a második versenyre
Muller (1.), Chilton (2.), Monteiro (7.), Michelisz (9.): 12 rajthelyes büntetés az első versenyre
Huff (3.): 10 rajthelyes büntetés az első versenyre
MacDowall (4.): 8 rajthelyes büntetés az első versenyre
D'Aste (11.), Valente (18.), O'Young (19.): 8 rajthelyes büntetés az első versenyre
A megbüntetett pilóták emellett 1000 és 6000 euró közötti bírságot is kaptak. Michelisz Norbertnek 3000 eurót kell fizetnie.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik