MotoGP: Mindegy, ki nyeri a BL-döntőt, hiszen Inter-drukker vagyok – Rossi

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.06.03. 17:45
null
BL-döntőt kihagyni? Valentino Rossi sohasem tenne ilyet (Fotó: AFP)
Néhány óra múlva kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő Cardiffban. Természetesen a MotoGP depóját sem kerülhette el a kérdés, hogy ki kinek szurkol majd. Van, akinél a nemzetiség, van, akinél az antipátia a mérleg nyelve.

 

„Mint Barca-drukker, a Juventust kell mondanom, hiszen a Real Madrid ősi ellenfelünk – kezdte Jorge Lorenzo. – Spanyolként persze azt mondom, hogy egy újabb spanyol BL-győzelem jó lenne, de a két csapat közötti rivalizálás mégis többet nyom a latban nálam, így maradok a Juve mellett. Tippelni nem tudok, hogy mi lesz a meccs vége, hiszen két nagyon jó csapatról van szó. Az egyik támadásban, a másik védekezésben jobb. Egy apróság is eldöntheti a meccset.”

„Biztosan megnézzük a meccset itt a pályán, ami külön érdekes lesz az olaszokkal – mondta Marc Márquez. – Egyfelől minket, vagyis a Barcát a Juve ütötte ki, így ha nyernek, akkor legalább elmondhatjuk, hogy a bajnoktól kaptunk ki. Másfelől viszont azt gondolom, hogy a Madrid győz majd, mert nagyon jó játékosai vannak, és jó a támadósora. Ha tippelnem kell, akkor a Real Madridot mondom.”

„Olaszországban vagyunk, szóval muszáj a Juvét mondanom, különben megdobálnak a szurkolók – viccelt az összetettben élen álló Maverick Vinales. – Biztosan nagyon jó meccs lesz, hiszen mindkét csapatnak remek játékosai vannak. Természetesen szeretném, ha nálunk maradna a trófea, így a Real Madridnak fogok drukkolni. A tippem? 2–1 a Madridnak.”

Valentino Rossi ezúttal sem köntörfalazott: „Őszintén szólva egyik csapatnak sem szurkolok majd. Olaszként a Juvénak drukkolnék jobban, de… Biztosan jó meccs lesz, megnézem majd, de nem változtat semmin, hogy egyik vagy másik nyer. Hiszen Inter-drukker vagyok. Tipp? Nem tudom. A Juve akár meg is nyerheti, de a Real Madrid mégis csak Real Madrid. Ötven-ötven százalék. De biztosan élvezetes meccs lesz, és a BL-döntőt nem szabad kihagyni, bármelyik csapat is játssza.”

VINALES INDUL A POLE POZÍCIÓBÓL

Ami a MotoGP pilóták szombati összecsapását, azaz az Olasz Nagydíj időmérőjét illeti, Maverick Vinales végzett az élen, így vasárnap ő indulhat a pole pozícióból, mellőle Valentino Rossi és Andrea Dovizoso várja a futamot.

A második sor pozitív meglepetése Michele Pirro, a Ducati tesztpilótája, aki persze rengeteg kört megtett már a mugellói pályán. Dani Pedrosa és Marc Márquez szintén a második sorból indul majd, míg Jorge Lorenzo csak a hetedik helyre kvalifikálta magát.

A Moto2-ben Franco Morbidelli, a Moto3-ban Jorge Martin szerezte meg a rajtelsőséget.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, OLASZ NAGYDÍJ, IDŐMÉRŐ
MOTOGP
1. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) 1:46.575
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +0.239
3. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) +0.260

MOTO2
1. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) 1:51.679
2. Álex Márquez (spanyol, Kalex) +0.036
3. Mattia Pasini (olasz, Kalex) +0.079

MOTO3
1. Jorge Martín (spanyol, Honda) 1:57.176
2. John McPhee (brit, Honda) +0.148
3. Joan Mir (spanyol, Honda) +0.194

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik