Túraautó-vb: Michelisz ismét nyerne a Hungaroringen

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 17:10
A túraautó-világbajnokságban szereplő Michelisz Norbert szerint megismételhető a tavalyi siker a hétvégén a Hungaroringen, ugyanakkor az idén sokkal több tényező befolyásolhatja a pilóta szereplését.

A 27 esztendős versenyző – aki ebben az évben BMW helyett Hondát vezet – a mogyoródi pályán sorra kerülő versenyek, a vb 7. és 8. futama előtt csütörtökön rendezett budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, neki és a Zengő Motorsport munkatársainak egyaránt sokat kell még tanulniuk a Hondáról, de nagyon boldog lenne, ha a hétvégén már a győzelemért csatázhatna.

„Azt most már mindenki látja, hogy a Honda jó autó, ugyanakkor vannak még bizonytalanságok – nyilatkozta az elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen harmadikként célba érő Michelisz Norbert. – A legutóbbi
dobogós eredmény miatt mindenképp van okunk a bizakodásra, a Hungaroring vonalvezetése ráadásul fekhet is az autónknak, jó lenne hazai közönség előtt az élen zárni valamelyik futamon."

A Hungaroringtől származó információk szerint eddig 10 000 jegyet adtak el, de mivel az előzetes
érdeklődés nagy volt, arra számítanak, hogy a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is 50-60 ezer néző látogat majd ki az eseményre.

A túraautó-vb magyarországi futamának időmérő edzése szombat 14.30-kor kezdődik, az első futamra vasárnap 12.35-kor, a másodikra pedig 14.50-kor kerül sor. Az időmérőt és a versenyeket az Eurosport élőben közvetíti, a futamokat a Duna is sugározza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik