Túraautó-vb: Lassabb a Honda, mint tavaly - Tarquini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 16:12
Gabriele Tarquini, a túraautó-világbajnokságban szereplő Honda-csapat olasz pilótája szerint aggasztó a japán gyár hét végi monzai formája. A veterán pilóta szerint a Civic gyengébb, mint az előző szezonban.

„Esőben versenyeztünk, a végsebesség ilyen körülmények között nem számít annyira, mint szárazon, de úgy tűnik, lassabb az autó, mint tavaly – mondta Tarquini, akit egy éve szerződtetett a világbajnokságba tavaly beszálló, az idén három autóval, köztük Michelisz Norbert félgyári Civicjével szereplő gyár. – Sejtettük, hogy gondok lesznek a sebességgel, de ez súlyosabb a vártnál, mindenképpen javulnunk kell. Sajnos még nem tudjuk, mi okozza, hiszen az adatok szerint jobb a motor, mégis alacsonyabb a végsebesség.”

Tarquini a száraz pályás időmérőn 1.4 másodperccel maradt el a Chevrolet-val pole pozíciós Yvan Muller időeredményétől. A második versenyen az esőben remek versenyzéssel lett harmadik, de az egyetlen igazi gyári istálló tagjaként ennél többet vár.

„Ha nem javulunk gyorsan, Marokkóban és a Salzburgringen, ahol a leginkább számít a végsebesség, nagyon sokat fogunk szenvedni. Persze nagyon is számítok arra, hogy javuljunk, nem véletlenül van tesztautónk, minden feltétel adott a fejlődéshez” – mondta Tarquini.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik