Salakmotor: Kovács nagyot esett, de műteni nem kell

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.10.17. 14:10
null
Kovács Roland
Sérülés miatt véget ért a versenyszezon Kovács Roland, a SpeedWolf Debrecen salakmotorosa számára.

 

A hajdúsági vaspapucsos a hét végén az olasz bajnokság 7. fordulójában állt starthoz Lonigóban. Kovács a selejtezőben jól startolt, az első kanyarból az első helyen jött ki, ám az egyenes közepén az olasz Mattia Carpanese utolérte, s összeütköztek. Kovács balszerencséjére hatalmasat esett, s megütötte a csuklóját.

Fájdalmai ellenére a cívis salakszóró a következő futamában – a tartalékmotorjával – elindult, s a második helyen ért célba, ami a verseny folytatását eredményezte számára. Viszont ekkor már olyan erős fájdalmak gyötörték, hogy kénytelen volt feladni a viadalt, s kórházba szállították. Az olasz orvosok megállapították: eltört a jobb csuklója, s rögzítő sínbe helyezték a sérült testrészt.

Kovács hazaérkezését követően, hétfő délelőtt a debreceni Kenézy Gyula Kórházban is kivizsgáltatta magát, a beavatkozás során sikerült visszahúzni az elmozdult csontokat, így műtétre már nem lesz szükség.

A felépülés várhatóan négy hetet vesz igénybe, így Kovács nem állhat starthoz az október 23-án Debrecenben, illetve október 29-én Nagyhalászban megrendezendő magyar-szlovén közös bajnokság fordulóján, vagyis a magyar bajnokság tavalyi ezüstérmese nem tud beleszólni az idei pontvadászat végjátékába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik