Salakmotor: Fazekas Dennis lecsúszott a dobogóról Lendván

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 12:35
null
Fazekas Dennis lett a legjobb magyar Lendván (Fotó: Boros Norbert)
A salakmotoros magyar-szlovén közös bajnokság első fordulóját Lendván rendezték szombaton este.


A viadalon hazánkat öt vaspapucsos képviselte, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület pilótái, Fazekas Dennis és Bárány Márk, a SpeedWolf Debrecen salakszórói, Magosi Norbert, illetve Kovács Roland, valamint a vasadi ArenaMoto Hungary versenyzője, Füzesi Richárd. A mezőny 13 motorosból állt, a szlovén és magyar nevezők mellett két argentin, s egy-egy ausztrál és bolgár salakmotoros szállt harcba a pontokért.

A 20 futamos alapverseny nem hozott meglepetést, a legnagyobb esélyesek, Matic Ivacic (veretlenül) és Nick Skorja (egy pontot veszítve) végzett az első két helyen, így ők jutottak egyenes ágon a döntőbe. A reményfutamba azok kerültek, akik a harmadiktól a hatodik helyezésig végeztek, s ebben a kvartettben egyedüli magyarként Fazekas Dennis szerzett helyet magának, mivel 11 ponttal a negyedik helyen zárta az alapszakaszt. A többi magyar közül Kovács Roland 8 ponttal a 7. helyet szerezte meg, míg Magosi 7 egységgel a 9. pozícióban zárt. Magosi az első futamában legyőzte Fazekast, ám a következő starthoz állásánál hiába intette le elsőként a kockás zászló, a vezetőbíró úgy látta, hogy amikor megelőzte Kovácsot, akkor elhagyta a pályát, így kizárta az etapból. Bárány 5 ponttal a 12., míg Füzesi 3 egységgel a 13. helyen végzett.

A reményfutamot a szlovének ifjú reménysége, Anze Grmek nyerte Fazekas, McGuinness és Manev előtt, így a szlovén, illetve a magyar salakszóró jutott a fináléba. A legjobbak futama óriási meglepetést hozott, mivel Grmek legyőzte a favoritokat, s megnyerte az első fordulót Ivacic és Skorja előtt, Fazekas a negyedik helyen végzett. A bajnokság következő fordulóját október 2-án, a szlovéniai Krskóban rendezik.

SALAKMOTOR
Magyar-szlovén közös bajnokság
Az állás:

1. Anze Grmek (szlovén) 20 pont, 2. Matic Ivacic (szlovén) 18, 3. Nick Skorja (szlovén) 16, 4. Fazekas Dennis (magyar) 14, 5. Brayden McGuinness (ausztrál) 12, 6. Milen Manev (bolgár) 11, 7. Kovács Roland (magyar) 10, …9. Magosi Norbert (magyar) 8, …12. Bárány Márk (magyar) 5, 13. Füzesi Richárd (magyar)

Magyar bajnokság:
1.Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 20 pont, 2. Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 18, 3. Magosi Norbert (SpeedWolfDebrecen) 16, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 14, 5. Füzesi Richárd (ArenaMoto Hungary) 12.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik