Rali ob: minden eddiginél több nevezés érkezett

2019.11.07. 14:23
Minden korábbinál többen, kilenc országból 62-en neveztek a tereprali országos bajnokság hétvégi idényzáró futamára, a Raid of the Champions elnevezésű viadalra.

A szervezők közleménye szerint a Nyírádi Motorsport Centrumban és környékén sorra kerülő versenyen – amely egyben a Közép-európai Zóna-kupa (CEZ) záróviadala is – dől el, hogy ki lesz az idei bajnok a kamionosok, a motorosok és a quadosok mezőnyében, miután az autósok között a cseh Miroslav Zapletal már korábban biztossá tette végső győzelmét.

Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője azt mondta az MTI-nek, az össztáv 315 kilométer lesz, de elképzelhető, hogy a pályákon kicsit módosítaniuk kell, ha az elmúlt napokhoz hasonló mennyiségű csapadék érkezik még a pénteki rajtig.

„Természetesen a szurkolókat is igyekszünk minél jobban kiszolgálni, és számukra öt-hat nézői pontot jelöltünk ki, hogy akár testközelből, de tökéletes biztonságban láthassák a versenyt” – nyilatkozott a főszervező.

Az autósok között erős nemzetközi mezőny gyűlt össze erre a viadalra, több Dakar ralit is megjáró versenyző indul Nyírádon és környékén, ahol a tavalyi eseményhez hasonlóan az idén is megrendezik az utánpótlás korosztálynak a kétnapos, rövidebb távú és alacsonyabb nevezési költséggel járó futamot.

A rendezvény a nézőknek ingyenes.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek