Rali: Herczig és ifj. Érdi jó napja a portugál ERC-futamon

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2020.10.03. 20:51
null
A Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros az abszolút hatodik helyen áll
Az időjárás egész nap gúnyt űzött a portugál Európa-bajnoki futam résztvevőiből, ám a rali éppen attól szép, hogy alkalmazkodni kell a folyamatosan változó körülményekhez.

 

Varázslónak vagy a szerencse fiának hívták azt, aki ezen a napon minden egyes körben eltalálta, milyen gumit tegyen fel az autójára. Az időjárás ugyanis „tréfás kedvében” volt: hol esett az eső, hol felszáradt az aszfalt, és volt, hogy ez egy gyorsasági szakaszon belül is megtörtént. Így azután a naptárban most bemutatkozó portugál Európa-bajnoki futam résztvevőinek minden improvizációs képességükre szükségük volt a jó eredményhez. És olykor még az sem volt elég: hullottak a párosok egymás után. Magyar szempontból jó hír, hogy mindkét párosunk versenyben van, és egyiknek sem lehet oka a panaszra.

A Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros az abszolút hatodik helyen áll, ám az Eb-értékelésben ötödik, ami már pontot jelent az első napért. „Vérbeli ralis napunk volt, a szervizparkban nagyon nehéz volt gumit választani, nem is mindig sikerült – mondta a négyszeres abszolút magyar bajnok Herczig. – Ehhez képest egy igazán meleg pillanatunk volt, amikor egy balkanyarban egy felhordásos részen megcsúsztunk, és a jobb hátsó kerékkel megütöttünk egy betontuskót. Hála Istennek sem defektet nem kaptunk, sem a futómű nem sérült, csak a felnin maradt egy kis nyoma. Az ötödik helyünkkel elégedett vagyok, ezért a napért már jár nekünk a pont: így akarjuk folytatni.”

Az ifjabb Érdi Tibor, Csökő Zoltán kettős az ERC2 kategóriában méreti meg magát, és a legutóbbi, római futamgyőzelem után most is vezet a versenyben. „Nehéz nap volt, hol esett az eső, hol felszáradt, de szerencsére mindig jól választottunk gumit – mondta Érdi. – A tapasztalatunknak köszönhetően kimagaslunk a mostani ERC2-es mezőnyből, ezt mutatja a másfél perces előnyünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem fáradtunk el, mert elfáradtunk, nagyon is. Muszáj lesz pihenni, mert vasárnap még ugyanennyi szakasz vár ránk.”

RALLY FAFE MONTELONGO, AZ EB 3. FUTAMA
Abszolút sorrend:
1. Alekszej Lukjanjuk, Dmitrij Jeremejev (orosz, Citroën C3 R5) 53:37.4, 2. Ares, Vázquez (spanyol, Hyundai i20 R5) 38.3 másodperc hátrány, 3. Bonato, Boulloud (francia, Citroën C3 R5) 38.7 mp h., ...6. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Mol Racing Team, Volkswagen Polo R5) 1:28.4 p h., ...20. ifj. Érdi Tibor, Csökő Zoltán (Érdi Rallye Team, Mitsubishi Lancer EvoX) 6:03.1 p h.

Az ifjabb Érdi Tibor, Csökő Zoltán kettős az ERC2 kategóriában méreti meg magát
Az ifjabb Érdi Tibor, Csökő Zoltán kettős az ERC2 kategóriában méreti meg magát

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik