Rali Eb: idegőrlő hajrá után ifj. Érdi nyert a lett futamon

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 18:38
null
Ifj. Érdi Tibor győzelemmel tért vissza az ERC2-es kategóriába (Fotó: fiaerc.com)
Győzelemmel tért vissza az ERC2-es kategóriába a kétszeres Európa-bajnok ifj. Érdi Tibor – lettországi sikerét a szombaton tragikus versenybalesetben elhunyt Tóth Zsolt emlékének ajánlotta.

 

A hajrá idegőrlő volt. Hiába a szombaton, szisztematikus munkával felépített, több mint egyperces előny, hiába a magabiztos teljesítmény, mert az utolsó három gyorsaságira gyomorgörccsel ment ki az ifj. Érdi Tibor, Kovács Szabolcs kettős. A motorral támadtak gondok – csak három henger ment –, és egyáltalán nem volt biztos, hogy ilyen körülmények között be tudják osztani az előnyüket.

„A versenyhétvége majdnem tökéletesen alakult számunkra, hiszen a lett bajnok segített a beállításokkal, majd felírtuk a pályákat, és következett a kvalifikáció, ahol szintén minden a terveink szerint alakult: kategória-harmadikként rajtoltunk – nyilatkozta ifj. Érdi Tibor. – Az első versenynapon minden gond nélkül építettünk egyperces előnyt, úgyhogy arra gondoltam, az első kört még meghúzom, azután élvezzük az autózást. Nem így történt... A szervizparkban ugyanis elkezdett rakoncátlankodni a motor, és onnantól kezdve nem volt egy nyugodt pillanatunk, nem tudtuk, hogy a Mitsubishi kibírja, nem bírja ki, a gyorsaságin áll meg vagy az összekötő szakaszon a célba jövet? De végül behozott a célba hála Istennek, és mi nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy az ERC2 kategóriába visszatérve győzni tudtunk. Mindenki ezt várta tőlünk, és mi is ezt vártuk magunktól. Szombat óta fekete szalaggal autóztunk, és ezt a győzelmet szeretnénk a Miskolc ralin tragikus balesetet szenvedő versenyzőtársunk, Tóth Zsolt emlékének ajánlani.”

Megható gesztus, szép győzelem. És értékes is, hiszen így, hogy az ERC2-ben négy verseny eredménye számít a végelszámolásnál, minden pont számít, márpedig ifj. Érdi Tiborék nem csupán a versenyt, hanem mind a két napot is megnyerték, így további pontokkal gazdagodtak. Az abszolút győzelmet a lett Eb-futamon a világbajnok Petter Solberg fia, Oliver szerezte meg.

LIEPAJA RALI, AZ EB 2. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Oliver Solberg, Aaron Johnston (svéd, Volkswagen Polo Gti R5) 1:27:23.0, 2. Ostberg, Eriksen (norvég, Citroën C3 R5) 20.1 másodperc hátrány, 2. Lukjanjuk, Jeremejev (orosz, Citroën C3 R5) 37.2 mp h., ...24. ifj. Érdi Tibor, Kovács Szabolcs (magyar, Mitsubishi Lancer EvoX) 10:42.9 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik