Parasport: Alex Zanardit felébresztik a kómából

Vágólapra másolva!
2020.07.16. 17:38
null
Alex Zanardiról a jövő héten adnak újabb tájékoztatást (Fotó: AFP)
Elindították a júniusban súlyos handbike-balesetet szenvedő Alex Zanardi felébresztését a kómából – közölték a legendás versenyző és paralimpiai bajnok kezelőorvosai.

Az 53 éves Zanardi kézzel hajtott háromkerekű járművel, handbike-kal vett részt egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen, és áttért a teherautó sávjába. Az ütközés során leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett.

A baleset után helikopterrel kórházba szállították, azóta három műtéten esett át, lélegeztetőgépen van, és mesterséges kómában tartják, orvosai szerint állapota neurológiai szempontból kritikus, de stabil.

Az orvosok csütörtökön közölték, megpróbálják fokozatosan felébreszteni a kómából, ezért napok óta csökkentik a Zanardi szervezetébe juttatott altatószer adagját.

Az altatás megszüntetését követő napokban vizsgálatokon kell átesnie Zanardinak, hogy meghatározhassák terápiájának következő lépéseit. Az orvosok a családdal való egyeztetést követően a jövő héten adnak újabb tájékoztatást Zanardi állapotáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik