Videó: Szeretnénk, ha a MotoGP visszatérne Magyarországra – Capirossi

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 10:22
Loris Capirossi karrierje meseszerűen indult, hiszen 1990-ben, mindjárt az első versenyévében világbajnok lett a Hondával a 125 köbcentis géposztályban. Ehhez kellett a hungaroringi győzelme is, amelyre a mai napig jól emlékszik. Erről is beszélt az NSO Tv-nek adott exkluzív interjújában, amelyben szóba került a MotoGP magyarországi visszatérésének lehetősége is.

Mint ismert, nemrég felvetődött a lehetősége annak, hogy 2022-től ismét MotoGP-futamokat rendezne Magyarország.A monacói World Sports Legends Awardson díjazott,háromszoros gyorsasági világbajnokLoris Capirossi üdvözli a kezdeményezést.

„A legjobb döntés lenne! Magyarország gyönyörű ország, ahol az emberek szeretik a MotoGP-t – mondta a sorozat versenyigazgatóságának tagja. Szeretnénk visszatérni Magyarországra, és bízunk benne, hogy ez hamarosan megtörténik.

Magyarországhoz egyébként is szép emlékek kötik, hiszen 1990-ben, mindössze tizenhét évesen elsőként intették le a hungaroringi futamon a 125 köbcentis géposztályban.

„Nagyon is jól emlékszem arra a futamra! Abban az évben a világbajnoki címért küzdöttem, és az utolsó előtti futam volt a hungaroringi, amelyet megnyertem. Ezért annyi pontszámmal utazhattam Phillip Islandre, az Ausztrál Nagydíjra, hogy esélyem volt a végső győzelemre. És aztán Phillip Islanden is nyertem, és világbajnok lettem. Ez volt a karrierem legszebb pillanata, bár ugye még kétszer világbajnok lettem, de az első mindig a legemlékezetesebb.”

Videónkban arról is beszél, hogy mennyire fájó pont a karrierjében, hogy végül a MotoGP-ben nem sikerült feljutnia a csúcsra. Elmondja a véleményét a már nyolc vb-címnél tartó Marc Márquezről, és a Valentino Rossival való, december 14-én ismét aktuálissá váló rivalizálása is szóba kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik