Motorsport: Kovács Bálint dobogós a cseh bajnokság brnói futamán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 09:59
Kovács Bálint, a H-Moto Team gyorsasági motorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

A 18 éves versenyző menedzsmentjének hétfői tájékoztatása szerint a magyar motoros a koronavírus-járvány utáni első versenyhétvégén egy Yamaha R1-es nyergében vett részt a rendkívül erős nemzetközi mezőnyt felvonultató cseh sorozat Stock 1000-es kategóriájának viadalán.

A tavaly a német bajnokság Suzuki Cup géposztályában bajnok Kovács Brnóban a szabadedzéseken harmadik volt, az időmérő edzésen pedig a negyedik rajthelyet szerezte meg. Az augusztus végi, Le Mans-i 24 órás világbajnoki futamra készülő magyar motoros aztán az első futamon dobogós helyen végzett, a második, heves esőzés után rendezett versenyen viszont – ugyancsak harmadikként motorozva – elesett a vizes pályán, és nem sikerült célba érnie.

„Nagyon vártam már ezt a hétvégét, mert újra versenykörülmények között motorozhattam, ráadásul nagyon erős nemzetközi mezőnyben” – nyilatkozta Kovács, aki összességében elégedett volt a teljesítményével, és a 24 órás vb-futam szempontjából jó felkészülési állomásként értékelte a brnói hétvégét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik